Antena Meniu Search
x

Casa miracol din La Palma, curtea și viile au fost distruse de lavă până la urmă: ”Suntem devastați. Am pierdut totul”

O casă care a supraviețuit în mod miraculos după erupţia vulcanului Cumbre Vieja din La Palma, Insulele Canare, a fost în cele din urmă distrusă de lavă.

de Redactia Observator

la 29.09.2021, 17:32

Casa miracol din La Palma care a scăpat inițial de infern a fost distrusă de lavă până la urmă: ”Suntem devastați”
Casa miracol din La Palma care a scăpat inițial de infern a fost distrusă de lavă până la urmă: ”Suntem devastați” - Profimedia

Cuplul de pensionari danezi care deține casa, Inge Bergedorf și Ranier Cocq, au declarat marți presei spaniole că vila a fost înghiţită de lavă, potrivit BBC. "Totul este distrus", a declarat Ranier Cocq ziarului El Mundo. Vila a devenit cunoscută sub numele de „casa miracol” după ce a scăpat inițial neatinsă de lava care a carbonizat totul în jur. 

Râul de foc şi rocă topită a distrus sute de case și dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane de când a început erupţia pe 19 septembrie. Marți seara, lava a ajuns în Oceanul Atlantic, pe coasta de vest a insulei, alimentând teama de explozii și de eliberare de gaze toxice.

Inge Bergedorf și Ranier Cocq nu se aflau pe insulă când casa lor a fost distrusă. Locuiesc în peninsula Jutland din Danemarca și nu au mai călătorit în La Palma de când a început pandemia de Covid-19. "Am pierdut totul pe insula noastră iubită. Este foarte trist. Inge și cu mine suntem devastaţi", s-a plâns bărbatul în El Mundo. Casa a fost construită pe un teren de 3.000 mp pe care cuplul l-a cumpărat cu zeci de ani în urmă.

Dacă vulcanul nu ar fi erupt, cei doi şi-ar fi făcut bagajele pentru o escapadă în La Palma în această toamnă. "Obișnuiam să mergem în octombrie și noiembrie pentru a culege strugurii pe care îi avem în podgoriile noastre. Dar acum nu mai este nimic".

Imaginea impresionantă cu locuința lor pe o fărâmă de pământ, neatinsă de lavă, a fost considerată drept un simbol al speranței după ce s-a răspândit pe internet săptămâna trecută. Imaginea a fost făcută cu o dronă de fotograful Alfonso Escalero. Într-o postare pe Instagram, aceasta a reacționat: „Vom căuta un alt semn care să nu ne facă să pierdem speranța în aceste zile dificile”.

Multe familii de pe insulă și-au pierdut casele. Miercuri, serviciul Copernicus a estimat că lava a distrus 656 de case în drumul ei spre ocean. Autoritățile spaniole au declarat La Palma zonă de dezastru, cerând sprijin financiar pentru toți cei afectați de vulcan. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Casa miracol din La Palma, curtea și viile au fost distruse de lavă până la urmă: ”Suntem devastați. Am pierdut totul”