Antena Meniu Search
x
LIVE

Casa miracol din La Palma, curtea și viile au fost distruse de lavă până la urmă: ”Suntem devastați. Am pierdut totul”

O casă care a supraviețuit în mod miraculos după erupţia vulcanului Cumbre Vieja din La Palma, Insulele Canare, a fost în cele din urmă distrusă de lavă.

De Redactia Observator la 29.09.2021, 17:32
Casa miracol din La Palma care a scăpat inițial de infern a fost distrusă de lavă până la urmă: ”Suntem devastați”
Casa miracol din La Palma care a scăpat inițial de infern a fost distrusă de lavă până la urmă: ”Suntem devastați” - Profimedia

Cuplul de pensionari danezi care deține casa, Inge Bergedorf și Ranier Cocq, au declarat marți presei spaniole că vila a fost înghiţită de lavă, potrivit BBC. "Totul este distrus", a declarat Ranier Cocq ziarului El Mundo. Vila a devenit cunoscută sub numele de „casa miracol” după ce a scăpat inițial neatinsă de lava care a carbonizat totul în jur. 

Râul de foc şi rocă topită a distrus sute de case și dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane de când a început erupţia pe 19 septembrie. Marți seara, lava a ajuns în Oceanul Atlantic, pe coasta de vest a insulei, alimentând teama de explozii și de eliberare de gaze toxice.

Inge Bergedorf și Ranier Cocq nu se aflau pe insulă când casa lor a fost distrusă. Locuiesc în peninsula Jutland din Danemarca și nu au mai călătorit în La Palma de când a început pandemia de Covid-19. "Am pierdut totul pe insula noastră iubită. Este foarte trist. Inge și cu mine suntem devastaţi", s-a plâns bărbatul în El Mundo. Casa a fost construită pe un teren de 3.000 mp pe care cuplul l-a cumpărat cu zeci de ani în urmă.

Dacă vulcanul nu ar fi erupt, cei doi şi-ar fi făcut bagajele pentru o escapadă în La Palma în această toamnă. "Obișnuiam să mergem în octombrie și noiembrie pentru a culege strugurii pe care îi avem în podgoriile noastre. Dar acum nu mai este nimic".

Imaginea impresionantă cu locuința lor pe o fărâmă de pământ, neatinsă de lavă, a fost considerată drept un simbol al speranței după ce s-a răspândit pe internet săptămâna trecută. Imaginea a fost făcută cu o dronă de fotograful Alfonso Escalero. Într-o postare pe Instagram, aceasta a reacționat: „Vom căuta un alt semn care să nu ne facă să pierdem speranța în aceste zile dificile”.

Multe familii de pe insulă și-au pierdut casele. Miercuri, serviciul Copernicus a estimat că lava a distrus 656 de case în drumul ei spre ocean. Autoritățile spaniole au declarat La Palma zonă de dezastru, cerând sprijin financiar pentru toți cei afectați de vulcan. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Casa miracol din La Palma, curtea și viile au fost distruse de lavă până la urmă: ”Suntem devastați. Am pierdut totul”