Antena Meniu Search
x

Foto Casa premierului britanic Rishi Sunak, acoperită cu o pânză neagră de activiştii de mediu. Au protestat faţă de politicile din domeniul petrolier

Locuinţa prim ministrului britanic Rishi Sunak a fost acoperită în întregime cu o pânză neagră de către activişii Greenpeace. Aceştia sunt nemulţumiţi de modul în care guvernul se implică în domeniul petrolier şi nu ia măsuri mai aspre.

de Redactia Observator

la 03.08.2023, 13:51

Casa premierului britanic Rishi Sunak, acoperită cu o pânză neagră de activiştii de mediu
Casa premierului britanic Rishi Sunak, acoperită cu o pânză neagră de activiştii de mediu - Twitter / Greenpeace UK

Membrii Greenpeace au acoperit joi casa privată a premierului britanic Rishi Sunak cu o pânză neagră. Protestul a vizat politica guvernului privind forajul petrolier. „Rishi Sunak-profiturile petrolului sau viitorul nostru?”, au scris protestatarii pe un banner.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Se pare că premierul nu se afla la domiciliu. Sunak a declarat miercuri că seara urma să părăsească țara pentru o vacanță.

Marea Britanie ar trebui să ajungă la emisii de carbon zero până în 2050

Marea Britanie a adoptat în 2019, sub conducerea fostului prim-ministru Theresa May, obiectivul de a ajunge la emisii nete de carbon zero până în 2050. Ecologiștii au criticat bilanțul guvernului din ultimii ani. Luni, cabinetul britanic s-a angajat să acorde sute de licențe pentru extracția de petrol și gaze din Marea Nordului, ca parte a eforturilor de a deveni mai independentă din punct de vedere energetic.

De asemenea, în decembrie, a aprobat prima mină de cărbune de mare adâncime din ultimele decenii. Un sondaj publicat miercuri a arătat că 67% dintre alegători consideră că guvernul gestionează prost problemele de mediu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Casa premierului britanic Rishi Sunak, acoperită cu o pânză neagră de activiştii de mediu. Au protestat faţă de politicile din domeniul petrolier