Antena Meniu Search
x

CATASTROFĂ DE PROPORŢII. Uraganul IRMA face RAVAGII: două insule din Caraibe au fost RASE de pe faţa Pământului - FOTO/VIDEO

Uraganul Irma, considerat de meteorologi drept cel mai periculos fenomen meteo înregistrat în ultimii zece ani, a ras de pe faţa Pământului două insule din Caraibe.

Uraganul Irma, considerat de meteorologi drept cel mai periculos fenomen meteo înregistrat în ultimii zece ani, a ras de pe faţa Pământului două insule din Caraibe.

Vântul puternic a smuls acoperişuri şi a avariat reţeaua electrică în insulele franceze Saint Martin şi Saint Barthelemy, mai multe zone fiind inundate, iar sediul autorităţilor regionale din Saint Martin a fost parţial distrus.

Câteva din "cele mai solide clădiri" de pe Insula Saint Martin au fost distruse, a declarat Gerard Collomb, ministrul francez de Interne. Şase persoane şi-au pierdut viaţa pe insula St. Martin, potrivit autorităţilor. Alţi trei oameni au murit pe insula St. Barts, iar un copil a murit în Barbuda.

Pe acelaşi subiect

Astfel, bilanţul se ridică la cel puţin nouă persoane care au murit din cauza uraganului Irma.

De asemenea, insula Barbuda a fost distrusă în totalitate.

"Am estimat costurile reconstrucţiei insulelor la cel puţin 150 de milioane de dolari. Totuşi, suma este aproximativă pentru că vorbim de reconstrucţia tuturor instituţiilor, a infrastructurii, a telecomunicaţiilor, şoselelor. Până şi hotelurile de pe insule sunt demolate în totalitate. Este teribil!", a declarat Gaston Browne, primul-ministru al insulelor Antigua şi Barbuda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » CATASTROFĂ DE PROPORŢII. Uraganul IRMA face RAVAGII: două insule din Caraibe au fost RASE de pe faţa Pământului - FOTO/VIDEO