Antena Meniu Search
x

Curs valutar

CATASTROFĂ feroviară în Egipt! Cel puţin 43 de oameni AU MURIT STRIVIŢI în carnagiul de pe şinele de tren!

Cel puţin 43 de oameni şi-au pierdut viaţa şi peste 100 au fost răniţi în Egipt, într-un accident feroviar produs la periferia marelui oraş Alexandria. Un tren rapid a lovit în plin o altă garnitură care staţiona, probabil în urma unei defecţiuni. 

de Redactia Observator

la 12.08.2017 , 11:00

Cel puţin 43 de oameni şi-au pierdut viaţa şi peste 100 au fost răniţi în Egipt, într-un accident feroviar produs la periferia marelui oraş Alexandria. Un tren rapid a lovit în plin o altă garnitură care staţiona, probabil în urma unei defecţiuni. 

Accidentul s-a produs într-o gară de la marginea Alexandriei. Garnitura aflată în staţionare venise de la Port-Said, la capătul nordic al Canalului Suez. Celălalt tren venea de la Cairo.

Amândouă erau înţesate cu pasageri. 

Vezi și

"Trenul care ne-a lovit mergea atât de repede încât am fost cu toţii aruncaţi în aer în momentul impactului", spune un pasager, Waleed Ahmed Hamza. 

Pe acelaşi subiect

Locatarii caselor din preajma căii ferate au asistat îngroziţi la ciocnirea celor două trenuri. Impactul a fost atât de violent încât mai multe vagoane au deraiat iar câteva s-au răsturnat. 

"Am văzut accidentul de pe terasă. În momentul ciocnirii, vagoanele s-au ridicat în aer, ca şi cum ar fi format o piramidă", mărturiseşte un martor la tragicul accident.  

Numeroşi localnici au alergat spre locul accidentului pentru a căuta supravieţuitori în vagoanele strivite şi pentru a le da răniţilor primul ajutor. Catastrofa s-a produs într-un sector în care accesul ambulanţelor este destul de dificil.

"Toţi cei de aici s-au grăbit să îi scoată din vagoane pe morţi şi răniţi", spune Sayed Menshawy

Operaţiunile de salvare au continuat până seara târziu, în timp ce macaralele începuseră să ridice epavele vagoanelor pentru ca traficul să poată fi reluat. Ministrul transporturilor a ordonat o anchetă amănunţită şi a promis că toţi vinovaţii vor fi traşi la răspundere.

Căile ferate din Egipt sunt cunoscute pentru starea proastă a liniilor şi a materialului rulant.

Potrivit statisticilor oficiale, numai anul trecut s-au produs peste 1200 de accidente, mai puţine totuşi decât în 2009 când numărul lor a trecut de 1500. Prin numărul victimelor, accidentul din Alexandria este totuşi cel mai grav din ultimii 10 ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » CATASTROFĂ feroviară în Egipt! Cel puţin 43 de oameni AU MURIT STRIVIŢI în carnagiul de pe şinele de tren!