Antena Meniu Search
x

Catastrofă după incendiile din California. Peste 30 de morți și 300 de dispăruți

Vila de milioane de dolari a lui Gerard Butler a ars până la temelie. Afectate sunt şi proprietăţile lui Miley Cyrus şi Simon Cowell. Focul mistuie tot. Păduri, case şi maşini, uneori cad victime şi oamenii care se află înăuntru.

Vezi și

Vila de milioane de dolari a lui Gerard Butler a ars până la temelie. Afectate sunt şi proprietăţile lui Miley Cyrus şi Simon Cowell. Focul mistuie tot. Păduri, case şi maşini, uneori cad victime şi oamenii care se află înăuntru. Sunt 31 de morţi conformate în cel mai grav incendiu din istoria statului. Alţi 300 de oameni sunt de negăsit.

De sus, din aer, dezastrul din California capătă proporţii apocaliptice. Pe coline şi pe coastă, ard mii de hectare de pădure. 

4 mii de pompieri trec prin foc pentru sutele de mii de familii aflate în pericol din cauza flăcărilor care înaintează cu viteză. O catastrofă cum California nu a mai trăit până acum.

Sunt momente în care America îşi cunoaşte adevăraţii eroi. Aşa cum este Nichole Jolly, o asistentă medicală care era la muncă atunci când s-a dat evacuarea. Nu a plecat până când toţi pacienţii nu au fost scoşi din spital. Iar asta era să o coste viaţa.

Nichole Jolly: Maşina mea a fost curprinsă în totalitate de flăcări. Nu puteam respira de fum. L-am sunat pe soţul meu şi i-am spus că eu cred că voi muri acolo. "Te iubesc, spune-le şi copiilor că îi iubesc!" Iar el mi-a spus: "Nu muri, ieşi din maşină şi fugi!"

Pe coastă, oraşe întregi au fost făcute scrum. Evacuat odată cu cei 13 mii de localnici din Malibu, Gerard Butler a filmat ce a mai rămas din vila lui de milioane de dolari.

Celebra Miley Cyrus a privit şi ea cum flăcările îi distrug casa. Şi locuinţa lui Simon Cowell, părintele X Factor, este ameninţată de incendiu.

De la cei mai bogaţi, la cei săraci, toţi cei 13 mii de localnici au fost evacuaţi. Traversat de flăcări, exoticul Malibu arată acum ca un oraş fantomă. 

Eforturile salvatorilor sunt uriaşe. Se intervine la sol, dar şi din aer. Obstacolul pe care, de data asta, pompierii nu pot să îl depăşească este vântul care bate cu peste 100 de kilomteri pe oră.

Jerry Brown, guvernatorul Californiei: Facem tot ce putem, dar nu este suficient. Trebuie să facem mult mai mult!

Autorităţile spun că încălzirea globală este principala cauză a incendiilor şi că astfel de tragedii vor deveni un fenomen aproape normal pentru America.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Catastrofă după incendiile din California. Peste 30 de morți și 300 de dispăruți