Antena Meniu Search
x

Catolicii si protestantii din intreaga lume sarbatoresc, astazi, Pastele

Catolicii si protestantii din intreaga lume au celebrat, azi-noapte, Invierea Domnului. La liturghia solemna de la Vatican, Papa Francisc s-a adresat atat crestinilor cat si celor fara credinta, pe care i-a rugat sa-l primeasca pe Christos in vietile lor.

Vezi și

Liturghia pascala din catedrala Sfantul Petru a inceput, potrivit traditiei, in intuneric, singura lumanare aprinsa fiind cea purtata de Papa. Dupa obiceiul sau, Suveranul Pontif a purtat vesminte mai simple decat cele, bogat ornamentate, ale inaintasilor sai pe scaunul sfantului Petru.

O alta noutate a fost faptul ca Papa si-a rostit predica in picioare, la un pupitru, asemenea preotilor de rand si nu de pe tronul pontifical. Mesajul optimist, intr-un limbaj simplu si direct, caracteristic noului Suveran Pontif, s-a adresat atat credinciosilor cat si celor fara credinta. “Accepta ca Iisus cel Inviat sa intre in viata ta. Primeste-L ca pe un prieten, cu incredere, pentru ca El este viata! Iar daca pana acum ai stat departe de El, fa un mic pas inainte: te va primi cu bratele deschise”, a spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc i-a indemnat pe cei aflati in situatii dificile sa ramana increzatori in Dumnezeu si sa nu cedeze in fata tristetii si amaraciunii. Dupa o alta traditie a liturghiilor de Inviere, Papa a botezat, apoi, patru tineri adulti convertiti la crestinism, din Italia, Albania, Rusia si Statele Unite.

Liturghia a inceput mai devreme si a durat ceva mai putin decat pana acum, dupa dorinta Suveranului Pontif. In aceasta dimineata, Papa va celebra slujba din prima zi de Paste, urmata de traditionala binecuvantare Urbi et Orbi, din balconul catedralei Sfantul Petru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Catolicii si protestantii din intreaga lume sarbatoresc, astazi, Pastele