Antena Meniu Search
x

Cazare gratuită în Sicilia, în această vară

Italia se pregăteşte şi ea să revitalizeze turismul. Guvernul italian acordă un buget de 50 de milioane de euro pentru una din cele mai frumoase destinaţii ale peninsulei: Sicilia.

de Redactia Observator

la 28.04.2020, 14:29

Vezi și
  • Un miliard de dolari a pierdut turismul din Italia.
  • Oferte bune au hotelierii şi în România.

Sunt bani dar există şi o strategie clară care propune decontarea a jumătate din costul biletelor de avion şi chiar câteva nopţi de cazare gratuită, pentru turiştii care aleg să meargă acolo.  

Un miliard de dolari a pierdut turismul din Italia, numai în lunile martie şi aprilie. Aşa că autorităţile peninsulei se dau peste cap să-şi atragă turiştii cât mai repede şi cât mai mulţi.

Ciprian Enea, consultant în turism: Sunt mai multe zone ale Italiei care şi-au propus să vină cu preţuri speciale sau chiar să sponsorizeze anumite servicii turistice. Pe de o parte, vor beneficia de aceste faiclităţi tur operatorii locali care oricum sunt afectaţi de coronavirus, pe de altă parte, şi turiştii se pot bucura astfel de un preţ mult mai bun. Printre facilităţile pe care le-am menţionat, se numără nopţi de cazare gratuite la hotelurile din program, sponsorizarea parţială sau integrală a biletelor de avion.

Pe lângă asta, programul include şi intrări gratuite la unele obiective turistice şi muzee. Oricât ar părea de tentant, însă, e bine să ţinem cont că ridicarea stării de urgenţă nu înseamnă că pericolul a trecut definitiv.

Razvan Pascu, consultant markting turistic: În Italia nu putem să vorbim de turism, cel puţin aşa cum îl ştiam până acum, până în primăvara anului viitor. Şi au fost foarte multe voci în Italia care au anunţat că HoReCa se va deschide în Italia în mod cât de cât normal începând cu martie 2021. Vor fi oameni care nu vor considera un risc şi vor merge în continuare în vacanţe, e normal să fie aşa, cu toţii ne dorim să călătorim dar cred că responsabilitatea e cuvântul cheie. Nu zice nimeni să nu plecăm în vacanţe, dar haideţi să alegem destinaţii care să nu fie aglomerate, dacă mergem la un hotel, să mergem la un hotel pe care îl ştim. Haideţi să ne apropiem şi de regiuni mai mici, vile de închiriat, să ne îndreptăm spre apartamente în regim hotelier. Poate că hotelurile acelea cu sute de camere şi cu o mie şi ceva de oameni care se înghesuie la micul dejun dimineaţa poate ar trebui să le lăsăm, cel puţin anul acesta, deoparte.

Vom avea însă oferte bune şi în România.

Ciprian Enea, consultant în turism: Sunt convins că şi hotelierii români împreună cu turoperatorii români vor veni cu variante foarte bune care să fie interesante după această perioadă de izolare. Cu siguranţă vom beneficia şi în România atât pe litora cât şi în Delta Dunării sau în staţiunile balneo de nopţi de cazare gratuite, de discount-uri de 10, 20 poate chiar 30%  şi nu în ultimul rând, de servicii adaptate foarte bine la această situaţie.

Turismul mondial ar putea avea nevoie de ani întregi până să îşi revină complet, după trecerea pandemiei, spun specialiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cazare gratuită în Sicilia, în această vară