Antena Meniu Search
x

Cazuri noi de coronavirus pe pachebotul în carantină în Japonia, care are și români

17 români se află de câteva zile în carantină pe un pachebot ancorat la ţărm, în Japonia. În cazul lor, testele au ieşit negative, dar virusul continuă să se răspândească printre cei de pe vas, în ciuda faptului că nimeni nu are voie să iasă din cabine.

de Redactia Observator

la 08.02.2020, 20:26

Vezi și

17 români se află de câteva zile în carantină pe un pachebot ancorat la ţărm, în Japonia. În cazul lor, testele au ieşit negative, dar virusul continuă să se răspândească printre cei de pe vas, în ciuda faptului că nimeni nu are voie să iasă din cabine.

O tânăra din SUA, aflată pe pachebotul blocat în Yokohama, tocmai a aflat că este infectată cu virusul mortal. O veste care vine ca un şoc, pentru că singurul ei simptom a fost o tuse uşoară. Femeia, în vârstă de 35 de ani, a fost evacuată de pe vasul de croazieră.

(Reporter): Care este cea mai dificilă parte?

(Pasageră): Cred că necunoscutul. Faptul că nu ştiu ce se va întâmpla peste o oră sau mâine.

64 de oameni de pe vasul Diamond Princess au luat virusul periculos. Sunt mai multe cazuri de coronavirus pe acest pachebot decât în oricare altă ţară, cu excepţia Chinei. Până acum, niciunul dintre cei 17 români de pe vas nu a fost infectat. Emoţiile sunt însă mari.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Virusul periculos nu îi sperie pe toţi pasagerii. Unii sunt doar plictisiţi. Un cuplu din Australia a cerut două lăzi cu vin, livrate cu drona.

Pericolul contaminării afectează şi alte nave de croazieră. Un pachebot cu peste 1.700 de turişti a rămas blocat în largul mării după ce nu i s-a mai permis accesul nici în Taiwan, de unde plecase, nici în Japonia unde urma să ajungă.

În cele din urmă, autorităţile din Taiwan au permis revenirea navei în port. Chiar şi aşa, călătorii au fost nevoiţi să treacă printr-un control medical înainte de a părăsi vasul.

În provincia Hubei, unde a izbucnit epidemia, oamenii care nu poartă măşti sunt arestaţi pe stradă. Virusul din China a făcut până acum peste 720 de victime. Un american de 60 de ani stabilit în Wuhan a devenit primul cetăţean străin ucis de coronavirus.

Între timp, numărul celor infectaţi a ajuns la peste 34.000. Ultimele cazuri sunt în Alpii francezi. Cinci turişti britanici, printre care un copil, au luat coronavirusul de la un cetăţean din Singapore. Experţii cred acum că posibila sursă a epidemiei ar fi pangolinul, un mamifer cu solzi aflat pe cale de dispariţie, considerat delicatesă în China.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cazuri noi de coronavirus pe pachebotul în carantină în Japonia, care are și români