Antena Meniu Search
x

Cazurile de COVID-19 au crescut de 4 ori într-o lună, în Marea Britanie. Infecţiile ar urma să se dubleze la fiecare 6 zile

Situaţie îngrijorătoare în Anglia, acolo unde cazurile de COVID-19 au crescut de 4 ori într-o lună, de la începutul lunii iunie, potrivit unui studiu publicat joi. Mai mult, în condițiile în care varianta Delta a coronavirusului se extinde, infecţille ar urma să se dubleze la fiecare șase zile.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.07.2021, 08:45

Cazurile de COVID-19 au crescut de 4 ori într-o lună, în Marea Britanie. Infecţiile ar urma să se dubleze la fiecare 6 zile - Profimedia

Studiul vine în contextul în care premierul britanic Boris Johnson a lăsat să se înțeleagă că se va renunța la majoritatea restricțiilor, inclusiv la purtatul măștii, din 19 iulie. Potrivit datelor furnizate de Imperial College London, cazurile au fost estimate să se dubleze la fiecare șase zile, în condițiile în care varianta Delta a COVID se extinde.

Studiul, unul dintre cele mai mari din Marea Britanie, cu 47.000 de persoane care s-au testat în perioada 24 iunie - 5 iulie, a constatat că prevalența națională a fost de 0,59% sau 1 din 170 de persoane, comparativ cu 0,15% din ultimul val, între sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, scrie Reuters. Cercetarea a constatat că rata de infecție cu COVID a fost de trei ori mai mică la persoanele sub 65 de ani care au primit două doze de vaccin comparativ cu cele care nu au fost vaccinate.

Nu există nicio dovadă directă că noul val a fost alimentat de campionatul de fotbal Euro 2020, a spus Steven Riley, profesor de dinamică a bolilor infecțioase la Imperial College London. Însă, femeile au fost cu 30% mai puțin susceptibile de a avea rezultate pozitive decât bărbații, cel mai probabil în urma diferitelor modele de socializare.

Numărul de cazuri de Covid ar putea ajunge la 100.000 pe zi peste vară, în Marea Britanie

Pe acelaşi subiect

Premierul britanic, Boris Johnson urmează să confirme ridicarea oficială a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus de pe 19 iulie, în ciuda avertizărilor oamenilor de ştiinţă, care consideră că acest lucru ar putea creşte numărul infectărilor cu noile tulpini. În urmă cu câteva săptămâni, eliminarea completă a restricţiilor a fost amânată după ce unii specialişti au avertizat că acest lucru ar duce la creşterea numărului de infectări cu noi variante ale virusului. În ciuda faptului că numărul cazurilor a crescut la cel mai înalt nivel de după luna ianuarie, premierul britanic urmează să continue etapa finală de ridicare a interdicţiilor peste doar două săptămâni.

Modificările anunţate în această seară permit adulţilor complet vaccinaţi să poată călători în ţările de pe lista galbenă, fără ca la întoarcerea în ţară să fie nevoiţi să se autoizoleze. De asemenea, purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie în spaţiile publice, aceasta devenind o opţiune personală a fiecărui cetăţean. Excepţie vor face doar spitalele şi instituţiile din domeniul sănătăţii. O altă măsură eliminată va fi cea prin care persoanele vaccinate cu ambele doze trebuiau să se autoizoleze dacă au intrat în contact cu o persoană infectată, lucru care nu se va mai întâmpla după ridicarea restricţiilor. În rândul elevilor, nu va mai fi nevoie de suspendarea cursurilor dacă un copil intră în contact cu o persoană apropiată testată pozitiv. Clienţii pub-urilor şi restaurantelor nu vor mai trebui să scaneze la intrarea în locaţie codul QR al NHS (Serviciul Naţional de Sănătate Publică), introdus ca măsură de supraveghere a evoluţiei pandemiei.

Secretarul Ministerului Sănătăţii, Sajid Javid, susţine că este imposibil ca boala să fie eliminată complet, indiferent de cât de mult se vor menţine restricţiile.

El consideră că toţi locuitorii Regatului Unit trebuie să se obşnuiască să trăiască cu boala, la fel ca în cazul gripei, dar a recunoscut că ar putea apărea noi variante periculoase ale virusului împotriva cărora vaccinurile actuale sunt ineficiente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cazurile de COVID-19 au crescut de 4 ori într-o lună, în Marea Britanie. Infecţiile ar urma să se dubleze la fiecare 6 zile