Antena Meniu Search
x

Ce au pățit doi turiști americani care au vrut să bea o bere în Colosseum-ul din Roma. Un localnic a chemat poliția

Doi turiști americani nu vor uita prea curând vacanța lor în Italia, după ce au pătruns în Colosseum-ul din Roma pentru a experimenta plăcerea de a bea o bere în interiorul anticului amfiteatru roman. Tinerii, de 24 și 25 de ani, au fost văzuți de un localnic care a alertat poliția.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.11.2021, 16:07

Ce au pățit doi turiști americani care au vrut să bea o bere în Colosseum-ul din Roma. Un localnic a chemat poliția
Ce au pățit doi turiști americani care au vrut să bea o bere în Colosseum-ul din Roma. Un localnic a chemat poliția - Profimedia Images

Perechea, în vârstă de 24 și 25 de ani, a urcat până la al doilea nivel al monumentului, la primele ore ale dimineții de luni. Ei au fost văzuți în jurul orei 5.30 de un trecător care a alertat poliția. Nu este clar cum au reușit să intre în monument, care se închide publicului la ora 16.30, scrie The Guardian.

Turiștii se bucurau de priveliște, în timp ce savurau o bere la primele ore ale dimineții

Intrușii le-au spus polițiștilor italieni că n-au făcut decât ”să bea o bere”, dar ofițerii i-au amendat cu 800 de euro pentru intrarea ilegală în situl arheologic. Nu s-au produs pagube.

Colosseum-ul din Roma se numără printre obiectivele turistice din Italia pe care unii turiști străini au dorit să-și lase într-un fel sau altul amprenta. Tocmai de aceea, degradarea structurii vechi de 2.000 de ani este strict interzisă, lucru menționat și în mai multe avertismente postate de jur împrejurul monumentului, și se pedepsește cu închisoare de până la un an și cu amendă de aproximativ 2.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

Polițiștii i-au amendat cu 800 de euro

În septembrie anul trecut, un bărbat de 32 de ani din Irlanda a fost surprins folosind un vârf de metal pentru a-și sculpta inițialele într-un stâlp de la primul nivel, în timp ce o fată germană de 14 ani a fost surprinsă făcând același lucru o lună mai târziu.

Astfel de încălcări erau mai frecvente înainte de pandemia de coronavirus, când Colosseumul, finalizat sub împăratul Titus în 80 d.Hr., primea chiar și șase milioane de vizitatori pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ce au pățit doi turiști americani care au vrut să bea o bere în Colosseum-ul din Roma. Un localnic a chemat poliția