Antena Meniu Search
x

Video Ce îl aşteaptă pe tânărul armean care a intrat cu maşina într-un grup de oameni, în Berlin: "Poate primi mandat de arestare"

Au fost momente de teroare azi în Berlin, după ce o maşină a intrat în plin într-un grup de elevi şi profesori. În urma impactului, un om a murit şi cel puţin 12 au fost răniţi. Şoferul a încercat să fugă de la locul accidentului, dar a fost oprit de martori. Este luat în calcul un act terorist. 

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 20:52

Vezi și

Tragedia a avut loc lângă Biserica Memorială Kaiser Wilhelm, unul dintre cele mai cunoscute monumente din Berlin. Puţin după ora 10, o maşină a intrat în plin într-un grup de oameni. Martorii au povestit că avea viteză foarte mare, a ieşit de pe carosabil şi a ajuns pe trotuar, unde a mai gonit aproximativ 200 de metri, înainte de a se opri în vitrina unui magazin din apropiere. "E destul de grav, prieteni. Este multă poliţie, un cadavru în mijlocul drumului. O mulţime de oameni care schiopătează, sunt răniţi", a declarat actorul american John Barrowman care a fost martor al momentului.

Actorul american, cunoscut pentru rolul Căpitanului Jack Harkness din serialul Doctor Who, a crezut că este martorul unui atac terorist. Mai ales că tragedia a avut loc foarte aproape de locul atentatului din 2016, de la Târgul de Crăciun, în urma căruia 12 oameni au murit şi alţi 49 au fost răniţi. "Prietenul meu, Mike, mi-a spus să ne adăpostim lângă un copac, în caz că se mai întâmplă ceva, să avem protecţie între noi şi eventualele maşini care pot veni", a mai spus John Barrowman.

Şoferul este un tânăr de 29  de ani, cu dublă cetăţenie germană şi armeană. A încercat să fugă de la locul tragediei, dar a fost oprit de martori. "Poate primi mandat de arestare. În prezent, îl interogăm şi încercăm să clarificăm circumstanţele la faţa locului", a declarat Thilo Cablitz, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Berlin. Presa germană scrie că în maşina şoferului ar fi fost găsită o scrisoare de adio. Informaţie negată de poliţie, care spune însă că a descoperit mai multe postere cu mesaje despre Turcia, fără a da însă detalii. Întrebaţi dacă e vorba sau nu despre un atentat terorist, declară că iau în calcul această variantă, mai ales că suspectul a dat până acum informaţii contradictorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ce îl aşteaptă pe tânărul armean care a intrat cu maşina într-un grup de oameni, în Berlin: "Poate primi mandat de arestare"