Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cea mai bogată familie din UK ar cheltui mai mult pe îngrijirea câinelui decât pe salariile servitorilor. Acuzaţii de trafic de persoane

Patru membri ai celei mai bogate familii din Marea Britanie sunt acuzaţi de trafic de persoane. Aceştia ar fi confiscat paşapoartele servitorilor şi ar fi cheltuit mai mulți bani pentru îngrijirea câinelui decât pe salariile lor. Procesul are loc în Elveţia, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 20.06.2024 , 12:25

Cea mai bogată familie din UK ar cheltui mai mult pe îngrijirea câinelui decât pe salariile servitorilor. Acuzaţii de trafic de persoane Cea mai bogată familie din UK ar cheltui mai mult pe îngrijirea câinelui decât pe salariile servitorilor. Acuzaţii de trafic de persoane - Profimedia Images

Familia Hinduja, cu o avere estimată la 37 miliarde de lire sterline, este acuzată de exploatare și trafic de persoane. Cei patru membri dețin o vilă în cartierul Cologny din Geneva. Acuzațiile împotriva lor au legătură cu obiceiul lor de a aduce servitori din India care să aibă grijă de copii și de casă.

Prakash și Kamal Hinduja, împreună cu fiul lor Ajay și soția acestuia, Namrata, sunt acuzaţi că au confiscat pașapoartele angajaţilor şi i-au plătit doar cu 7 lire sterline pentru cele 18 ore de muncă pe zi. În privința acuzațiilor de exploatare s-a ajuns la o înțelegere, însă membrii familiei Hinduja sunt în continuare judecați pentru trafic de persoane - o infracțiune penală în Elveția. Ei resping acuzațiile.

Săptămâna aceasta, în faţa instanței, unul dintre cei mai cunoscuți procurori din Geneva, Yves Bertossa, a subliniat că familia cheltuie 10.000 de dolari pe an pentru îngrijirea câinelui, o sumă mult mai mare decât cheltuielile pentru salariile servitorilor. Avocații familiei Hinduja nu au respins acuzațiile conform cărora aceștia le acordă servitorilor lor salarii foarte mici, dar au spus că situația nu trebuie scoasă din context: angajaţii au şi alte beneficii - primesc cazare și mâncare.

Articolul continuă după reclamă

Au existat şi foşti angajaţi, care le-au luat apărarea membrilor familiei Hinduja, spunând că sunt o familie prietenoasă care îi tratează cu demnitate. Însă, faptul că pașapoartele servitorilor au fost confiscate și că nu li se permite să iasă din casă fără permisiune sunt acuzații grave, care s-ar putea cataloga drept trafic de persoane.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Ştiri externe » Cea mai bogată familie din UK ar cheltui mai mult pe îngrijirea câinelui decât pe salariile servitorilor. Acuzaţii de trafic de persoane