Antena Meniu Search
x

Cea mai fericită ţară din lume! Unde trăiesc cei mai fericiţi oameni de pe pământ

ONU World Happiness Report 2017 a stabilit că cea mai fericită ţară din lumeeste anul acesta Norvegia, după anul trecut s-a situat pe locul 4.

ONU World Happiness Report 2017 a stabilit că cea mai fericită ţară din lumeeste anul acesta Norvegia, după anul trecut s-a situat pe locul 4.

Următoarele state cu cel mai înalt grad de fericire perceput de proprii locuitori sunt Danemarca (campioana de anul trecut), Islanda, Elveția, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Australia și Suedia.

La polul opus, în zona neagră a nefericirii, potrivit standardelor măsurate de ONU, se situează țările din Africa sub-sahariană, împreună cu Siria și Yemen.

În clasamentul celor mai nefericiţi locuitori îi găsim pe cei din ţări precum Sudan, Liberia, Guineea, Togo, Rwanda, Tanzania, Burundi și Republica Central-Africană.

Topul fericirii și al nefericirii ia în calcul 155 de țări și este realizat de Sustainable Development Solutions Network (SDSN) pentru ONU.

"Țările fericite sunt cele care au un echilibru între prosperitate și capital social, aici intrând un grad ridicat de încredere în societate, inegalitate redusă și încredere în conducători", a explicat Jeffrey Sachs, directorul SDSN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cea mai fericită ţară din lume! Unde trăiesc cei mai fericiţi oameni de pe pământ