Antena Meniu Search
x

Cea mai mare fântână arteziană din lume, inaugurată în Dubai

Pandemia nu-i oprește pe arabi să dezvolte cele mai ambițioase proiecte arhitecturale. Cea mai mare fântână arteziană din lume a fost inaugurată, noapte trecută, în Dubai.

de Redactia Observator

la 23.10.2020, 17:43

Vezi și
  • Fântâna are o suprafață de peste 14 mii de metri pătrați.
  • Construcția a intrat deja în Cartea Recordurilor.

Sub cerul luminat de un foc impresionant de artificii, Dubaiul a doborât recordul pentru cea mai mare fântână arteziană. La inaugurare, mai mulți artiști au susținut concerte pe apă. Iar de pe margine, sute de spectatori au privit uimiţi spectacolul.

Danny Hickson, manager: Un reprezentat al Cărții Recordurilor a fost, astăzi, aici, pentru a verifica recordul pentru Nakheel, cea mai mare fântână.

Fântâna Palmier, botezată după insula Jumeirah pe care a fost construită, are forma arborelui şi se întinde pe o suprafață de peste 14 mii de metri pătrați.

Are 3.000 de leduri colorate și peste 7,500 de duze de apă pentru efecte speciale. Impresionanta fântână dansatoare este prietenoasă cu mediul înconjurător, apa folosită vine direct din Golful Persic și nu este filtrată.

Gail Sangster, directorul Nakheel Malls: Avem 128 de "super jeturi de apă", așa cum le numim noi, care se ridică la 105 metri înălțime. Avem jeturi de apă obișnuite de până la 58 de metri, dar și toate componentele pentru mișcările de dans.

Fântâna va fi deschisă tot anul, de la apus până la miezul nopții. Are în program 20 de spectacole diferite sincronizate pe ritmuri de muzică pop, clasică și arabă care vor dura câte 30 de minute fiecare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cea mai mare fântână arteziană din lume, inaugurată în Dubai