Antena Meniu Search
x

Cea mai mare navă de război a Marei Britanii s-a stricat la doar o zi după ce a pornit spre SUA, pentru exercițiile militare

Cea mai mare navă de război a Marii Britanii, portavionul HMS Prince of Wales, s-a defectat la doar o zi după ce și-a început călătoria către SUA pentru exerciții. 

de Maria Dogaru

la 29.08.2022, 11:40

Nava a plecat sâmbătă de la baza navală Portsmouth, Hampshire, dar la scurt timp după aceea a întâmpinat o defecțiune
Cea mai mare navă de război a Marei Britanii s-a stricat la doar o zi după ce a pornit spre america, pentru exercițiile militare - Profimedia

Un portavion al Royal Navy s-a defectat în largul coastei de sud a Marii Britanii la doar o zi după ce a pornit spre SUA și va trebui să rămână acolo până când problema va fi rezolvată, relatează Mirror.

Portavionul HMS Prince of Wales a plecat sâmbătă de la baza navală Portsmouth, Hampshire, dar la scurt timp după a întâmpinat o defecțiune mecanică în largul coastei de sud. Portavionul care cântărește 65.000 de tone și costă 3 miliarde de dolari trebuia să traverseze Atlanticul pentru a participa la exerciții militare cu Marina Statelor Unite și alături de Marina Canadei. 

Mecanicii continuă să lucreze la defecțiune

Portavionul va rămâne în zona de exerciții din Canalul Mânecii, în timp ce mecanicii continuă să repare defecțiunea. Data inițială de plecare a fost amânată cu o zi din cauza unei probleme tehnice, deși Marina Regală Britanică nu a confirmat dacă aceasta era legată de problema actuală a navei.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Marinei Regale, portavionul HMS Prince of Wales urmează să traverseze Atlanticul și să facă opriri în New York, Halifax și Caraibe în următoarele trei luni pentru exerciții care includ operarea de avioane F-35B și de sisteme fără echipaj care ”vor defini aviația navală a viitorului”. Și portavionul HMS Queen Elizabeth urmează să ajungă în Marea Mediterană și Marea Baltică în această toamnă, ceea ce înseamnă că ambele portavioane britanice vor opera avioane F-35B, potrivit sursei citate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Cea mai mare navă de război a Marei Britanii s-a stricat la doar o zi după ce a pornit spre SUA, pentru exercițiile militare