Antena Meniu Search
x

Decizie istorică peste ocean. Cea mai mare reformă fiscală din ultimii 30 de ani a fost aprobată în SUA

Decizie importantă în Statele Unite. Cea mai mare reformă fiscală din ultimii 30 de ani a fost aprobată de Camera Reprezentanţilor.

Vezi și

Decizie importantă în Statele Unite. Cea mai mare reformă fiscală din ultimii 30 de ani a fost aprobată de Camera Reprezentanţilor. Acum, legea trebuie să treacă şi de Senat.

Republicanii au votat în favoarea aprobării reformei fiscale care, potrivit acestora, va reduce taxele, va stimula creşterea economică şi crearea de locuri de muncă. Dacă va fi pusă în aplicare, impozitul federal pentru companii se va diminua de la 35% la 21%, iar cota maximă de impozitare a veniturilor va fi redusă de la 39,6% la 37%. 

Printr-o postare pe Twitter, preşedintele american a felicitat republicanii care au votat în favoarea scăderii taxelor. 

Însă, democraţii s-au opus, în unanimitate, reformei fiscale despre care spun că avantajează corporaţiile şi americanii bogaţi. În plus, aceştia susţin că proiectul de lege va majora datoria Statelor Unite cu 1.500 de miliarde de dolari în următorul deceniu şi va adânci şi mai mult prăpastia dintre săraci şi bogaţi.

Pentru ca proiectul să treacă de Congres, mai întâi trebuie să fie aprobat de Senat, acolo unde majoritatea o au republicani. Analiştii politici, însă, sunt rezervaţi în ceea ce priveşte votul acestora. Şi asta deoarece republicanii ocupă doar 52 din cele 100 de locuri. În plus, senatorul John McCain, bolnav de cancer, a anunţat că nu va fi prezent la vot. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Decizie istorică peste ocean. Cea mai mare reformă fiscală din ultimii 30 de ani a fost aprobată în SUA