Antena Meniu Search
x

Cea mai rapidă infectare cu varianta Delta a Covid: o femeie din China s-a îmbolnăvit în doar 14 secunde, fără a avea contact direct

O filmare realizată de o cameră de supraveghere din China demonstrează cât de periculoasă este tulpina Delta, mutaţia suferită de Covid-19.

de Redactia Observator

la 25.06.2021, 17:19

Cea mai rapidă infectare cu varianta Delta a Covid: o femeie din China s-a îmbolnăvit în doar 14 secunde, fără a avea contact direct cu purtătorul virusului
- Captură NTD News

De doar 14 secunde a fost nevoie că o persoană să se infecteze, fără a exista contact direct cu purtătorul virusului. Durata de 14 secunde reprezintă un record de infectare pentru China de la începutul pandemiei.

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere a unui restaurant din sudul Chinei arată cum o femeie intră în toaleta restaurantului. După 14 secunde iese din toaletă, iar după o zi a fost depistată pozitiv cu tulpina Delta a Covid-19. Femeia a folosit toaleta la scurt timp după ce o persoană infectată fusese în baia respectivă.

Potrivit autorităţilor chineze, focarul de infecţie cu tulpina Delta a început într-o ceainărie din sudul Chinei, informează ntd.com.

Varianta Delta, considerată mai contagioasă decât varianta Alpha

Potrivit Bloomberg, medicii sunt de părere că varianta Delta este mai contagioasă cu până la 50% față de varianta Alpha şi provoacă forme mai severe ale bolii. Printre noile simptome descoperite de medici se numără deficienţa de auz, tulburări gastrice severe sau cheaguri de sânge care pot duce până la cangrene.

Noua formă de coronavirus s-a răspândit rapid, în doar 6 luni, în peste 60 de ţări. În Singapore, spre exemplu, varianta Delta s-a aflat la originea a peste 95% din cazurile de Covid 19 din ultima perioadă. India a fost ţara cea mai afectată de varianta Delta. India a raportat în acest an, până acum, 18,6 milioane de cazuri de Covid-19. În 2020, India a raportat 10,3 milioane de cazuri în tot anul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cea mai rapidă infectare cu varianta Delta a Covid: o femeie din China s-a îmbolnăvit în doar 14 secunde, fără a avea contact direct