Antena Meniu Search
x

Cel mai bogat oligarh din Ucraina vrea să dea în judecată Rusia pentru pagube de 20 de miliarde $, cauzate de bombardamente

Cel mai bogat om din Ucraina amenință că vrea să dea în judecată Rusia, după ce a estimat că bombardamentele i-au provocat pagube de până la 20 de miliarde de dolari, la oțelăriile din Mariupol, scrie Reuters. 

de Redactia Observator

la 27.05.2022, 14:11

Cel mai bogat oligarh din Ucraina vrea să dea în judecată Rusia pentru pagube de 20 de miliarde $, cauzate de bombardamente
Cel mai bogat oligarh din Ucraina vrea să dea în judecată Rusia pentru pagube de 20 de miliarde $, cauzate de bombardamente - Getty Images

Combinatul Azovstal a fost distrus în bombardamentele rusești, iar soldații din batalionul Azov au fost evacuați și trimiși în regiunile controlate de pro-ruși. Fabrica siderurgică Ilici, deținută de Rinat Ahmetov, a fost și ea grav avariată în timpul asediului.

Cu siguranță vom da în judecată Rusia și vom cere despăgubiri pe măsura pierderilor suferite”, a declarat Ahmetov, proprietarul Metinvest, cel mai mare producător de oțel din Ucraina.

Întrebat câți bani a pierdut din cauza pagubelor provocate uzinelor Azovstal și Ilici, Ahmetov a estimat că „costul de înlocuire din cauza agresiunii rusești este între 17 și 20 de miliarde de dolari. Valoarea finală va fi determinată în procesul intentat Rusiei”.

Miliardarul și-a văzut deja imperiul afectat după războiul de opt ani din estul Ucrainei, după ce separatiștii pro-ruși au ocupat regiunea Dobas. De la începutul invaziei rusești, declanșată pe 24 februarie, Metinvest a anunțat că nu își mai poate onora contractile inițiale. 

Cu toate acestea, oligarhul ucrainean este optimist cu privire la sfâtșitul războiului. „Avem încredere în țara noastră și credem în victoria noastră”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cel mai bogat oligarh din Ucraina vrea să dea în judecată Rusia pentru pagube de 20 de miliarde $, cauzate de bombardamente