Antena Meniu Search
x

Cel mai lung pod suspendat din lume a fost deschis in China

Constructorii chinezi au consemnat inca un record. Cel mai lung pod suspendat pe mai multi piloni din lume a fost deschis pentru trafic in estul Chinei

Vezi și

Podul cunoscut sub numele de "Cia-Sao" a fost inaugurat printr-o festivitate de la care nu au lipsit dansatorii in costume traditionale. Cu o lungime totala de 10 kilometri, podul cu sase piloni traverseaza estuarul unui fluviu, aproape de varsarea in ocean. Fluxul marin a insemnat o dificultate in plus pentru constructori. "Podul este lung, iar fluxul este puternic, ceea ce a insemnat o mare provocare pentru proiectantii nostri. Uneori, chiar ne spuneam ca in acest sector nici nu se poate construi un pod".

Dar podul a fost construit si, astfel, distanta, pe sosea, intre orasele de pe cele doua maluri s-a redus la jumatate. Soferii sunt atat de multumiti incat nu le mai pasa de taxa platita pentru trecerea podului. Astfel, se mai recupereaza ceva din costul lucrarilor: peste un miliard de dolari americani. statie de plata.

China detine, din 2011, si recordul, atestat de Guinness, al celui mai lung pod maritim din lume, care masoara peste 42 de kilometri, dar are o structura diferita.

Impresionantele constructii fac parte dintr-un program ambitios de lucrari de infrastructura, lansat, in ultimii ani, de guvernul de la Beijing. Programul, in care s-au investit nu mai putin de 585 miliarde de dolari, este menit sa stimuleze dezvoltarea economica, afectata de criza chiar si in China.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cel mai lung pod suspendat din lume a fost deschis in China