Antena Meniu Search
x

Video Cel mai mare incendiu de vegetaţie din istoria Texasului. Peste 480.000 de hectare au ars

Incendiul de vegetaţie din Texas a devenit cel mai mare din istoria statului american. Peste 480.000 de hectare au fost pârjolite, iar flăcările s-au extins în statul vecin Oklahoma. Imaginile din satelit par apocaliptice. Sute de clădiri au fost distruse, iar potrivit autorităţilor locale, un om şi-a pierdut viaţa, după ce casa lui a fost făcută scrum. Nu se ştie deocamdată care a fost cauza incendiului.

de Redactia Observator

la 01.03.2024, 21:02

Vezi și

Un incendiu de vegetație se transformă într-unul dintre cele mai mari din istoria Texasului. Flăcările amenință mai multe orașe mici. Un lanț de incendii de vegetație a pârjolit miercuri Texas Panhandle. Un incendiu s-a transformat într-unul dintre cele mai mari din istoria statului, în timp ce flăcările s-au extins cu o viteză alarmantă, notează AP.

O bunică în vârstă de 83 de ani din micul oraș Stinnett a fost singura victimă confirmată, însă autoritățile nu au făcut încă o căutare amănunțită a victimelor. Specialiștii au avertizat că pagubele provocate în unele comunități sunt foarte mari.

Cunoscut sub numele de Smokehouse Creek Fire, cel mai mare incendiu s-a extins pe o suprafață de peste 3.370 de kilometri pătrați și a trecut în zone din statul vecin Oklahoma. Acum este mai mare decât statul Rhode Island, iar serviciul forestier a declarat că flăcările au fost izolate doar în proporție de aproximativ 3%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Cel mai mare incendiu de vegetaţie din istoria Texasului. Peste 480.000 de hectare au ars