Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cel mai sigur oraş din lume! E ilegal să nu ai un loc de muncă

În regiunea administrativă Svalbard din Norvegia rata criminalităţii este aproape zero. Motivul nu este neapărat faptul că aici locuiesc doar 3000 de oameni sau că regiunea este un teritoriu insular de unde cu greu poţi fugi de lege

de Redactia Observator

la 11.07.2014 , 12:49

În regiunea administrativă Svalbard din Norvegia rata criminalităţii este aproape zero. Motivul nu este neapărat faptul că aici locuiesc doar 3000 de oameni sau că regiunea este un teritoriu insular de unde cu greu poţi fugi de lege 

Explicaţia ar putea fi alta: în Svalbard este ilegal să nu ai un loc de muncă şi o locuinţă.

Potrivit guvernatorului regiunii, Odd Olsen Ingero, dacă nu vrei să munceşti şi nu poţi dovedi că mergi la serviciu atunci vei fi exilat. Nici pensionarii nu sunt ocoliţi de duritatea legilor. Şi pe ei îi aşteaptă acelaşi lucru dacă nu au suficiente mijloace de a se întreţine.

Articolul continuă după reclamă

Lipsa unei locuiţe, ca şi cea a unui loc de muncă, este interzisă aici. Toţi rezidenţii trebuie să aibă o adresă exactă. Regula aceasta este menită să asigure autorităţile că nimeni nu îngheaţă de frig într-o regiune care este mai aproape de Polul Nord decât de capitala Norvegiei şi unde zăpada continuă să cadă şi în primele săptămâni de vară.

Capitala Svalbardului, Longyearbyen, are toate facilităţile unei zone urbane moderne, inclusiv aeroport, restaurante de lux sau internet de mare viteză. Problema vine când vorbim despre natură. Zona este atât anevoioasă încât nu poate fi primitoare pentru persoane cu dizabilităţi sau care nu se pot întreţine.

Guvernul norvegian finanţează o şcoală şi un spital pe teritoriul insular, alocă fonduri guvernatorului, dar şi unei companii de exploatare a cărbunelui care înregistrează adesea pierderi, spun jurnaliştii de la nytimes.com. Aici taxele şi impozitele sunt mult mai scăzute decât în restul ţării, însă nu există un sistem de protecţie socială. Rezulatul acestor reguli ieşite din comun este „o societate liniştită care respectă legea”, spune guvernatorul Odd Olsen Ingero.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Ştiri externe » Cel mai sigur oraş din lume! E ilegal să nu ai un loc de muncă