Antena Meniu Search
x

Cel puţin 20 de tornade au lovit, într-o singură noapte, sudul Statelor Unite. Oamenii s-au refugiat din calea furtunii nemiloase

Cel puţin 20 de tornade au lovit sudul Statelor Unite în noaptea de marţi spre miercuri, provocând pagube materiale, unii locuitori fiind nevoiţi să se refugieze în adăposturi, ca măsură de precauţie, au anunţat serviciile de meteorologie,potrivit AFP. Conform primelor informaţii, citate de Agerpres, nu au fost raportate victime.

De Redactia Observator la 30.11.2022, 16:10
Cel puţin 20 de tornade au lovit sudul SUA
Cel puţin 20 de tornade au lovit sudul SUA - Profimedia (scop ilustrativ)

Cel puţin 20 de tornade au lovit anumite regiuni ale statelor Mississippi, Louisiana şi Alabama, provocând daune unor case şi drumuri, căderi de copaci şi întreruperi de curent electric, a raportat miercuri Centrul de Predicţie a Furtunilor (SPC) al Serviciului Naţional de Meteorologie. "Primim informaţii privind daune în zona Eutaw (comitatul Greene, Alabama), inclusiv daune la unele structuri. Nu avem detalii despre aceste daune în acest moment. Sunt legate de o furtună care a provocat o tornadă", a indicat biroul SPC din Birmingham, Alabama, pe reţelele de socializare.

Fenomenul tornadelor în SUA. Cele mai afectate zone

Situaţia, descrisă iniţial drept "deosebit de periculoasă" de către SPC, ar urma să se normalizeze miercuri, potrivit serviciilor meteorologice. O serie de tornade au afectat deja sudul ţării la începutul lunii noiembrie, în principal în Oklahoma, Texas şi Arkansas, provocând un deces. Acest fenomen meteorologic, pe cât de impresionant, pe atât de greu de prezis, este relativ frecvent în Statele Unite, mai ales în centrul şi sudul ţării.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cel puţin 20 de tornade au lovit, într-o singură noapte, sudul Statelor Unite. Oamenii s-au refugiat din calea furtunii nemiloase