Antena Meniu Search
x

Cel puțin 41 de persoane au murit și alte 45 au fost rănite într-un incendiu în interiorul unei biserici din Egipt, în care se aflau 5.000 de musulmani

Cel puțin 41 de persoane au murit și alte 45 au fost rănite într-un incendiu în interiorul unei biserici din orașul egiptean Giza, duminică, potrivit Reuters.

de Maria Dogaru

la 14.08.2022, 14:44

Poliția a spus că o investigație inițială a dat vina pe un scurtcircuit electric
Cel puțin 41 de persoane au murit și 45 au fost rănite într-un incendiu în interiorul unei biserici din Egipt - Twitter / Guy Elster

Incendiul electric a izbucnit în timp ce 5.000 de credincioși s-au adunat pentru o liturghie la biserica Abu Sifin din cartierul Imbaba, provocând o tragedie imensă. Iniţial, au fost raportate 35 de decese, însă AP raportează că numărul acesta este mai mare de 41 de persoane care şi-au pierdut viaţa. 

Multe dintre victimele arse în incendiu ar putea să fie copii

 În interiorul bisericii există o creșă, ceea ce provoacă temeri că mulți dintre morți ar putea fi copii. Se crede că un generator care a explodat a provocat incendiul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Am ordonat tuturor agențiilor și instituțiilor de stat relevante să ia imediat toate măsurile necesare pentru a face față acestui incident și a efectelor sale și pentru a oferi tot ajutorul de care au nevoie răniții. Condoleanțe sincere familiilor victimelor nevinovate care s-au mutat la cel de sus a scris pe Facebook președintele egiptean, El-Sisi. 

Poliția a spus că o investigație inițială arată că un posibil scurtcircuit electric să fi fost principala cauză a incendiului.  Focul a izbucnit în timp ce slujba era în desfășurare duminică dimineață.

 A fost raportat faptul că și preotul paroh a fost ucis în tragicul incident. Credincioşii arși de vii reprezintă aproximativ zece la sută din populația musulmană a Egiptului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cel puțin 41 de persoane au murit și alte 45 au fost rănite într-un incendiu în interiorul unei biserici din Egipt, în care se aflau 5.000 de musulmani