Antena Meniu Search
x

Video "S-a auzit o pârâială". Familie din Buzău, la un pas de tragedie după ce pământul de sub casă a luat-o la vale, în miez de noapte

O familie din Buzău a fost la un pas de tragedie după ce pământul de sub casă a luat-o la vale. Doar norocul a făcut să nu le cadă locuinţa în cap. Nu e prima dată când zona e afectată de alunecări de teren. Acum oamenii stau la rude şi, până vor găsi o soluţie permanentă, vor avea două module de tip container pe post de casă. 

De Redactia Observator la 29.09.2022, 09:14
Vezi și

În creierii nopţii, oamenii s-au trezit că pământul de sub ei o ia la vale. Au sărit din pat cum erau şi au fugit unde-au văzut cu ochii. 

Gheorghe Ariciu: La fată pe jos. Acolo mâncăm, acolo dormim. N-avem în altă parte unde. 

Problema nu era nouă, însă s-a agravat în ultimul an. Deşi casa se aplecase din cauza alunecării terenului, pereţii încă erau întregi. 

În pereţii casei s-au format cratere imense

Pe acelaşi subiect

Melania Ariciu: Casa noastră e plecată de vreun an de zile. Acum două luni de zile s-a auzit o pârâială foarte mare.

Iar acum a venit ultima picătură. În pereţi s-au format cratere imense, iar într-una dintre camere, tavanul s-a lăsat până aproape de pat. 

Aici a căzut tavanul. S-a dus într-o parte casa şi s-a rupt.

Alunecările de teren nu sunt o noutate în comună.

De altfel, casa era printre ultimele încă locuite în zonă. 

Daniel Mihai, primarul comunei Pârscov: E o zonă unde nu acum s-a întâmplat acest fenomen, e de ani de zile. Au mai fost şi mulţi dintre ei le-au părăsit, au plecat. 

Oamenii vor locui în două module de tip container

Oamenii n-au asigurare pentru locuinţă, iar de bani s-o repare nici nu poate fi vorba. Aşa că, cel puţin pentru moment, vor locui în două module de tip container puse la dispoziţie de primărie. 

Gheorghe Ariciu: Vom merge, am înţeles că le aduce aici sus, la fată. Şi acolo locuim dacă le aduce. 

Reporter: Cât timp vi le pun la dispoziţie, acele containere? 

Gheorghe Ariciu: Un an de zile am înţeles. Apoi nu ştiu ce vom face. Dumnezeu cu mila. 

Daniel Mihai, primarul din Pârscov: Am ajuns la o înţelegere să mutăm aceste module undeva într-o curte unde locuiesc ei acum. Să-i racordăm la reţeaua electrică, la apă, să aibă toate condiţiile.   

Până atunci însă, cei patru membri ai familiei, printre care un minor de 16 ani şi un adult cu handicap, stau la rude. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » "S-a auzit o pârâială". Familie din Buzău, la un pas de tragedie după ce pământul de sub casă a luat-o la vale, în miez de noapte