Antena Meniu Search
x

Celebra morsă Freya a fost eutanasiată. Turiştii nu au ascultat sfatul experţilor de a sta departe de ea

Autorităţile norvegiene au anunţat, duminică, că au eutanasiat morsa Freya, a cărei prezenţă în fiordul Oslo devenise atracţia verii până în punctul în care punea în pericol viaţa publicului, precum şi propria viaţă, relatează AFP.

de Antonia Roşu

la 14.08.2022, 17:03

Celebra morsă Freya a fost eutanasiată. Mamiferul stătea toată ziua la soare în port şi scufunda bărcile norvegienilor
Celebra morsă Freya a fost eutanasiată. Mamiferul stătea toată ziua la soare în port şi scufunda bărcile norvegienilor - Profi Media

”Decizia de eutanasiere a morsei a fost luată pe baza unei evaluări generale a ameninţării continue la adresa siguranţei umane”, a declarat oficialul Direcţiei Norvegiene pentru Pescuit, Frank Bakke-Jensen, într-un comunicat, potrivit news.ro.

Morsele trăiesc în mod obişnuit în latitudinile arctice şi mai nordice, dar Freya, al cărei nume se referă la o zeiţă asociată cu dragostea şi frumuseţea în mitologia nordică, se scălda în apele capitalei norvegiene din 17 iulie.

În pofida apelurilor necontenite de a sta departe şi de a nu deranja mamiferul, tânăra femelă de aproximativ 600 de kilograme a atras atenţia oamenilor, prezentând un risc pentru public şi chiar pentru animal, a estimat direcţia pescuitului.

Acelaşi lucru s-a întâmplat cu o balenă beluga ce a ajuns in apele râului Sena din Paris

Pe acelaşi subiect

”Am analizat cu atenţie toate soluţiile posibile. Am ajuns la concluzia că nu putem garanta bunăstarea animalului prin niciun mijloc disponibil”, a mai spus Bakke-Jensen.

Mutarea Freyei, care a fost filmată urcând pe bărci care se legănau sub greutatea ei pentru a moţăi acolo, ”nu a fost o opţiune viabilă” din cauza complexităţii sale, a adăugat el.

În Franţa, o operaţiune de salvare a fost declanşată săptămâna aceasta pentru a se transporta o balenă beluga (n.r. delfin alb) din Sena, unde aceasta se rătăcise, dar cetaceul a fost prea greu şi a fost eutanasiat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Celebra morsă Freya a fost eutanasiată. Turiştii nu au ascultat sfatul experţilor de a sta departe de ea