Meniu
Search
x

O balenă beluga înoată în apele râului Sena, din Paris. Oficialii nu înţeleg cum a ajuns în Franţa tocmai din Oceanul Arctic

O balenă beluga a fost observată înotând în râul Sena din Franța. Oficialii încearcă acum să decidă cum pot salva mamiferul potrivit mai degrabă pentru apele reci ale Antarcticii.

De Antonia Roşu la 05.08.2022, 12:05

Autorităţile spun că animalul se află în prezent lângă o ecluză din Vernon, la aproximativ 70km nord-vest de Paris. Oamenii sunt îndemnați să stea departe de balenă.

Experții sunt nedumeriți de ce mamiferul s-a îndepărtat atât de mult de habitatul său natural. „Provocarea acum va fi să ajutăm balena, să o hrănim și să încercăm să o ducem înapoi în ocean”, a declarat Lamya Essemlali, șefa organizaţiei „Sea Shepherd France”, citată de agenția de presă Reuters. Ea a spus că varianta scoaterii animalului din apă este exclusă, deoarece este prea riscant.

Pe acelaşi subiect

Au apărut imagini care arată balena înotând încet în râu

Oficialii nu au raportat detalii cu privire la dimensiunea animalului, însă o balenă beluga matură poate crește până la mai mult de patru metri lungime.

În luna mai, o balenă ucigașă a fost găsită moartă după ce a înotat în susul râului Sena, în regiunea Normandia. Planul de a ghida orca înapoi în mare folosind stimuli sonori a eșuat, iar experții au tras ulterior concluzia că era grav bolnavă. De asemenea, în 2019, o balenă moartă a fost găsită în râul Tamisa, lângă Gravesend, conform oficialilor britanici.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » O balenă beluga înoată în apele râului Sena, din Paris. Oficialii nu înţeleg cum a ajuns în Franţa tocmai din Oceanul Arctic