Antena Meniu Search
x

Centrul și sudul Europei, măturate de furtuni devastatoare. Mai mulți copii au murit din cauza fenomenelor extreme în Austria, Franța și Italia

Furtunile devastatoare au afectat mai multe zone din centrul și sudul Europei. Cel puțin 12 persoane, inclusiv trei copii, au murit în urma acestor fenomene extreme, scrie BBC. Decesele, cele mai multe cauzate de copacii care s-au prăbușit, au fost raportate în Italia, Austria și pe insula franceză Corsica.

de Redactia Observator

la 19.08.2022, 13:45

Vezi și

În Austria, o furtună a provocat joi moartea a cinci persoane, dintre care doi copii, şi rănirea altor zece. Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui copac în landul Austria Inferioară (est), iar doi copii au murit în Carintia (sud), potrivit agenţiei austriece APA.

Copiii, cu vârste între cinci şi opt ani, şi persoanele rănite se aflau în apropierea unui mic lac din Carintia când mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcină de rafalele de vânt puternice, a declarat purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii din acest land austriac, Melanie Reiter.

În altă zonă din această regiune care se învecinează cu Italia şi Slovenia, mai multe acoperişuri au fost luate de vânt. "Furtunile puternice de astăzi (joi) din Carintia au provocat moartea a doi copii şi au provocat rănirea gravă a altor persoane", a scris cancelarul austriac Karl Nehammer pe Twitter.

Bilanțul deceselor provocate de furtuni în Franța

Pe acelaşi subiect

În Corsica, rafalele de vânt au atins 224km/h. Potrivit autorităților, o adolescentă de 13 ani a murit după ce a fost lovită de un copac. Un bărbat de 46 de ani a murit în condiții similare, iar o femeie de 70 de ani și-a pierdut viața, după ce mașina sa a fost lovită de un acoperiș smuls de vânt. 

Aproape 13.000 de persoane au fost evacuate, joi seară, dar autoritățile au declarat că noaptea a trecut fără incidente majore. În Franța continentală, zonele din sud au fost afectate de pene de curent și inundații puternice

Potrivit experţilor, schimbările climatice cresc frecvenţa şi intensitatea valurilor de căldură şi a altor fenomene meteorologice extreme. 

„Nu am văzut niciodată furtuni atât de puternice ca aceasta, ați crede că a fost o furtună tropicală”, a declarat Cedric Boell, proprietarul unui restaurant de pe insulă, potrivit Reuters.

Fenomenele meteo extreme au făcut victime și în Italia, unde două persoane au murit din cauza copacilor doborâți de vânt. Rafalele puternice au făcut prăpăd în Piața San Marco din Veneția, dislocând bucăți de zidărie din clopotnița catedralei. Sudul țării, însă, se confruntă cu valuri de caniculă, înregistrându-se temperaturi de 40 de grade în Sicilia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Centrul și sudul Europei, măturate de furtuni devastatoare. Mai mulți copii au murit din cauza fenomenelor extreme în Austria, Franța și Italia