Antena Meniu Search
x

CEO-ul băncii JPMorgan prezice un "uragan” economic în SUA. Petrolul ar putea atinge 175 de dolari pe baril

Jamie Dimon, CEO-ul băncii JPMorgan Chase prezice un "uragan” economic în SUA din cauza războiului din Ucraina, a inflaţiei în creștere și a majorării ratei la dobânda de referinţă, relatează CNN

de Redactia Observator

la 03.06.2022, 17:40

CEO-ul băncii JPMorgan prezice un "uragan” economic în SUA. Petrolul ar putea atinge 175 de dolari pe baril
CEO-ul băncii JPMorgan prezice un "uragan” economic în SUA. Petrolul ar putea atinge 175 de dolari pe baril - Profimedia

"În acest moment este parţial însorit, lucrurile merg bine. Toată lumea crede că Rezerva Federală poate face faţă. Uraganul este însă chiar acolo, pe drum, şi vine spre noi”, a avertizat Jamie Dimon.

"Nu știm dacă este unul mai mic sau Superfurtuna Sandy. Ar fi bine să vă pregătiți”, a trasmis directorul uneia dintre cele mai vechi instituții financiare din lume. JPMorgan Chase se pregătește de "rezultate proaste”, a mai precizat acesta. 

Jamie Dimon a spus că economia este "distorsionată” de inflație. El s-a arătat îngrijorat de faptul că Rezerva Federală începe să-și relaxeze portofoliul de obligațiuni, un proces cunoscut sub numele de înăsprire cantitativă a politicii monetare, şi crește în acelaşi timp rata dobânzilor.

Este ceva pentru care piața nu este pregătită şi despre care se va scrie în cărțile de istorie timp de 50 de ani, a mai spus Dimon.

Potrivit lui Dimon, banca centrală trebuie să majoreze ratele din cauza creșterii prețurilor la locuințe și a altor presiuni inflaționiste. Cu toate astea, el crede că sistemul bancar din SUA este într-o "formă excelentă” și poate face față acestor provocări.

Dimon a mai prezis miercuri că se aşteaptă ca prețul petrolului să crească până la 150 de dolari, chiar 175 de dolari pe baril. Războiul din Ucraina va continua să tulbure piețele de mărfuri din întreaga lume, afectând prețurile petrolului, gazului și grâului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » CEO-ul băncii JPMorgan prezice un "uragan” economic în SUA. Petrolul ar putea atinge 175 de dolari pe baril