Antena Meniu Search
x

Ceremonie impresionantă la Vatican! Papa Francisc a oficiat cea de-a treia sa slujbă de Înviere

Punctul zero al sărbătorii catolice a fost, desigur, Cetatea Vaticanului. Papa Francisc a oficiat cea de-a treia sa slujbă de Înviere, de la preluarea mandatului de lider al Bisericii Catolice

Vezi și

Punctul zero al sărbătorii catolice a fost, desigur, Cetatea Vaticanului. Papa Francisc a oficiat cea de-a treia sa slujbă de Înviere, de la preluarea mandatului de lider al Bisericii Catolice

Ca în fiecare an, Bazilica Sfântul Petru a devenit neîncăpătoare pentru credincioşii care au vrut să asiste la ceremonie.

Bazilica Sfântul Petru a răsunat a sărbătoare, în întâmpinarea luminii sfinte. În timpul ritualului binecuvântării focului şi pregătirii lumânării în atrium, lăcaşul a fost scufundat în întuneric. Papa Francisc a luminat bazilica, în timp ce mergea spre altar.

Sfântul Părinte i-a îndemnat pe enoriaşi să renunţe la trufie şi să se îndrepte, cu umilinţă, spre mister, căci doar aşa se pot vedea aşa cum sunt: fiinţe cu tării şi slăbiciuni, păcătoşi ce au nevoie de iertare.

Să intri în mister înseamnă să te îndepărtezi de zona ta de confort, să treci peste lenea şi indiferenţa, care ne ţin pe loc, şi să porneşti în căutarea adevărului, frumuseţii şi iubirii.

În timpul ceremoniei, Papa a botezat 10 catehumeni. Şase femei şi patru bărbaţi din Italia, Portugalia, Albania, Kenya şi Cambodgia. Printre ei, şi o fetiţă de numai 13 ani, cea mai tânără dintre cei botezaţi, care s-a pierdut cu firea în faţa Suveranului. Cei zece botezaţi au trecut, apoi, prin taina mirungerii şi a euharistiei, oficiate tot de Sfântul Părinte.

Anul acesta, Papa Francisc şi-a îndreptat atenţia spre Kenya, unde în urmă cu doar câteva zile, teroriştii au comis un masacru la o universitate cu studenţi creştini. Astăzi, Suveranul va rosti tradiţionala Ubi et Orbi în faţa celor zece mii de credincioşi ce se vor strânge în piaţa Sfântul Petru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ceremonie impresionantă la Vatican! Papa Francisc a oficiat cea de-a treia sa slujbă de Înviere