Antena Meniu Search
x

Certificatul de deces al reginei Elisabeta a fost publicat. Ce scrie pe document la cauza morţii

Regina Elisabeta a II-a a murit de bătrâneţe, potrivit certificatului de deces publicat de autorităţile britanice. Cea care a anunţat vestea a fost Prinţesa Ana, care a stat lângă patul mamei sale atunci când monarhul a închis ochii pentru totdeauna.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 29.09.2022, 17:09

Regina Elisabeta a II-a a murit de bătrânețe, la ora 15:10 pe data de 8 septembre, la Castelul Balmoral, potrivit certificatului de deces. Documentul a fost semnat de fiica ei, Prințesa Ana, care a fost alături de ea în ultimele 24 de ore.

Cauza decesului Reginei Elisabeta a II-a

Palatul Buckingham a publicat un comunicat în jurul orei 12:30 în aceeaşi zi în care spunea că medicii erau îngrijoraţi de starea de sănătate a reginei şi că aceasta va rămâne sub supraveghere medicală. Decesul ei a fost anunţat în mod oficial la ora 18:30. Moartea Reginei Elisabeta a II-a a fost certificată de medicul legist Douglas James Allan Glass.

Certificat deces Regina Elisabeta a II-a

Pe acelaşi subiect

Membrii familiei regale s-au grăbit să ajungă la Castelul Balmoral, după ce în cursul zilei de miercuri, 8 septembrie, starea ei de sănătate s-a deteriorat. Regele Charles și Anne erau deja în Scoția, așa că au ajuns la timp pentru a-și lua un ultim rămas bun. Ceilalți copii ai Reginei, Ducele de York și Contele de Wessex, au venit și ei la moșia scoțiană alături de Prințul William, dar, din păcate, prea târziu. Ducesa de Cambridge a rămas inițial la castelul Windsor, cu prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis. De asemenea, nici Prinţul Harry nu a apucat să îşi ia rămas bun de la bunica sa, ajungând în jurul orei 20:00, după ce a zburat din Windsor.

Suverana şi-a îndeplinit ultima sarcină oficială cu doar două zile înainte când a numit-o pe Liz Truss în funcţia de premier. Regina Elisabeta a II-a, care s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul Marii Britanii, suferea de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham numise "probleme episodice de mobilitate", obligând-o să se retragă din aproape toate angajamentele ei publice.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani. Fusese plasată sub supraveghere medicală, iar ultimele clipe le-a petrecut în liniște și seninătate, alături de famile. Fiul ei, Prințul Charles, a preluat tronul Regatului Unit, devenind astfel Regele Charles al III-lea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Certificatul de deces al reginei Elisabeta a fost publicat. Ce scrie pe document la cauza morţii