Antena Meniu Search
x

China a raportat primul deces cauzat de COVID-19 după opt luni

China a raportat primul deces cauzat de coronavirus după opt luni. De asemenea, miercuri, autoritățile au anunțat și cele mai multe cazuri de Covid-19 din ultimele cinci luni.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 14.01.2021, 18:37

Un nou val de cazuri COVID în China
Un nou val de cazuri COVID în China - Profimedia Images
  • O nouă creștere a cazurilor COVID în China
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Majoritatea cazurilor noi raportate sunt în apropiere de Beijing, dar creşterea numărului de infectări are loc şi într-o provincie din nord-estul Chinei, arată datele oficiale, pe fondul unei reapariţii a cazurilor care au dus la plasarea în carantină la domiciliu a peste 28 de milioane de oameni.

Echipa de experți OMS, în China

Creşterea numărului de cazuri noi vine în momentul în care o echipă de experţi din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care examinează originile pandemiei ajunge, joi, la Wuhan. Echipa va fi supusă unei carantine de 14 zile, a spus purtătorul de cuvânt al NHC, Mi Feng.

Provincia Hebei a plasat trei oraşe - Shijiazhuang, Xingtai şi Langfang - în carantină, ca parte a eforturilor de a împiedica răspândirea virusului, în timp ce autorităţile oraşului Beijing au intensificat măsurile de sverificare şi de prevenire pentru a împiedica dezvoltarea unui focar.

China a administrat peste 10 milioane de doze de vaccin, a declarat miercuri oficialul NHC Wang Bin şi a crescut capacitatea de testare la 12,55 milioane de persoane pe zi, sau de zece ori mai mult decât nivelul din martie anul trecut.

Provincia Heilongjiang a declarat miercuri situaţie de urgenţă pentru COVID-19. Oraşul Suihua, care se învecinează cu capitala provinciei Harbin, a plasat în carantină 5,2 milioane de oameni.

Majoritatea cazurilor din Heilongjiang au fost găsite în comitatul Wangkui, sub jurisdicţia Suihua. Tieli, un oraş de aproximativ 300.000 de locuitori, care se învecinează cu Suihua, a anunţat miercuri că va interzice plecarea oamenilor şi vehiculelor timp de trei zile, ca parte a noilor măsuri de prevenire a COVID-19, scrie News.ro

Numărul de noi cazuri asimptomatice, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, a scăzut la 38 de la 81 de cazuri cu o zi mai devreme. Şapte dintre acestea au fost raportate în Jilin, o provincie din nord-est care se învecinează cu Heilongjiang.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » China a raportat primul deces cauzat de COVID-19 după opt luni