Antena Meniu Search
x

Foto China ia la țintă machete ale unor nave de război americane într-o zonă de testare a rachetelor

Armata chineză folosește machete ale unui portavion american într-o zonă de testare a rachetelor într-un deșert vestic îndepărtat, arată noi imagini din satelit, indicând că Armata Populară de Eliberare a Chinei se concentrează pe neutralizarea unui instrument-cheie al puterii SUA.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.11.2021, 16:11

China ia la țintă machete ale unor nave de război americane într-o zonă de testare a rachetelor
China ia la țintă machete ale unor nave de război americane într-o zonă de testare a rachetelor - Maxar Technologies/Twitter

Imaginile din satelit prezintă ținte sub forma unui transportator și două distrugătoare de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke la o unitate de testare din deșertul Taklamakan din Xinjiang, a raportat site-ul de știri al Institutului Naval al SUA, citat de Bloomberg.

Ambele tipuri de nave sunt desfășurate de Flota a șaptea a SUA, care patrulează Pacificul de Vest, inclusiv apele din jurul Taiwanului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Imaginile au fost făcute în octombrie de Maxar Technologies Inc. , o firmă americană cu peste 80 de sateliți pe orbită. Unitatea are, de asemenea, două ținte dreptunghiulare de aproximativ 75 de metri lungime care sunt montate pe șine, a declarat Maxar într-o declarație trimisă luni Bloomberg News.

Pe acelaşi subiect

Site-ul este vizibil din satelit, un semn că Beijingul încearcă să arate Washingtonului ce pot face forțele sale de rachete. În august anul trecut, armata chineză a executat o lansare de probă coordonată a rachetelor DF-21D „carrier killer” în Marea Chinei de Sud, o acțiune despre care fostul șef al Comandamentului Indo-Pacific al SUA, amiralul Phil Davidson, a declarat că a fost un ”mesaj inconfundabil”.

SUA, îngrijorate de viteza cu care China își extinde capacitățile de arme nucleare

Viceamiralul Jack Dorsett, șeful de atunci al Serviciului de Informații Navale, a declarat reporterilor în ianuarie 2011 că Pentagonul a subestimat viteza cu care s-a dezvoltat China.

Legăturile dintre China și SUA s-au îmbunătățit în ultimele luni, dar cele două națiuni se luptă pentru Taiwan și alarma a crescut la Washington cu privire la arsenalul nuclear al Beijingului. Pentagonul și-a exprimat îngrijorarea că China își extinde capacitățile de arme nucleare mai rapid decât se credea anterior. Mulți membri ai armatei americane sunt, de asemenea, îngrijorați de investițiile Chinei în tehnologia avansată a rachetelor.

China nu va ataca Taiwan înainte de 2024

Un înalt oficial de securitate din Taiwan le-a declarat parlamentarilor că liderii de la Beijing au dezbătut la nivel intern dacă să atace insulele Pratas din Taiwan, dar au luat decizia să nu facă acest lucru înainte de 2024, anul în care se încheie mandatul președintelui Tsai Ing-wen.

Directorul general al Biroului de Securitate Națională, Chen Ming-tong, nu a spus de unde știa că o astfel de mișcare a fost dezbătută sau de ce nu se va întâmpla în următorii câțiva ani. Ministerul chinez al Apărării nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

"Liderii chinezi au avut dezbateri interne despre atacarea sau ocuparea Insulelor Pratas. Este vorba de scenariul lansării unui război pentru a forţa Taiwanul să negocieze; evaluarea noastră este că acest lucru nu se va întâmpla în timpul mandatului preşedintelui Tsai Ing-wen", a declarat Chen Ming-Tong, directorul Departamentului Naţional de Securitate din Taiwan. Mandatul preşedintelui Tsai Ing-Wen se va încheia în anul 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » China ia la țintă machete ale unor nave de război americane într-o zonă de testare a rachetelor