China se luptă cu valuri de căldură extremă. 41 de grade la Beijing, cea mai ridicată temperatură în luna iunie, din 1961
Beijingul a înregistrat cea mai fierbinte zi de iunie de când au început recordurile, joi, a declarat serviciul meteorologic național, în timp ce zonele din nordul Chinei s-au înăbușit cu o căldură de 40 de grade. O alertă roşie de căldură puternică s-a instituit în cea mai mare parte din nordul ţării.
Temperaturile ridicate din China nu sunt neobişnuite vara, în special în vestul arid şi în sudul ţării. Locuitorii din capitala Beijing sunt, de asemenea, obişnuiţi cu căldura în această perioadă a anului. În ultimele luni însă, ţara s-a confruntat cu condiţii meteorologice extreme şi cu temperaturi neobişnuite la nivel local, exacerbate de schimbările climatice, potrivit oamenilor de ştiinţă, relatează Agerpres.
Vineri dimineaţă, 185 de alerte roşii au fost emise pentru o zonă extinsă din nordul şi estul Chinei, care cuprinde Beijingul, metropola Tianjin mai la est, precum şi provinciile vecine Hebei şi Shandong.
Locuitorii au faţa complet acoperită cu măşti pentru a se proteja de soare şi pălării
Alerta roşie este cel mai ridicat nivel din cadrul sistemului de avertizare meteo cu coduri de culori din China. Este pentru prima dată din 2014 când aceasta intră în vigoare la Beijing, în condiţiile în care temperaturile ar putea atinge din nou 40 de grade Celsius, potrivit serviciilor meteorologice.
- Implozia submersibilului Titan. James Cameron, regizorul filmului Titanic, a prezis tragedia: "E o ironie groaznică....
- Papa Francisc spune că încă nu poate respira foarte bine, după operaţie. Şi-a anulat un discurs la Vatican
- Gestul rar făcut de Narendra Modi în SUA. Biden l-a primit cu covorul roşu la Washington
Capitala chineză a înregistrat joi 41,1 grade Celsius, cea mai călduroasă zi de iunie de la începutul înregistrărilor meteorologice, în 1961. Vineri, pe străzile din Beijing locuitorii se deplasau cu faţa complet acoperită de o mască pentru a se proteja de soare, purtând şepci cu cozoroc larg. De-a lungul canalelor din oraş, unii au încercat să scape de căldură stropindu-se în apă.
În provincia Shandong, care se învecinează cu Marea Galbenă, temperaturile au ajuns chiar şi la 43 de grade Celsius la nivel local joi, potrivit serviciilor meteorologice.
Conform mass-media locale, la 17 staţii meteorologice din întreaga ţară au fost doborâte recorduri de temperatură. Temperaturile ridicate sunt aşteptate să persiste în nordul şi în estul Chinei timp de cel puţin opt zile, a avertizat vineri serviciile meteorologice.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰