Antena Meniu Search
x

Video China se va concentra pe pregătirile pentru război, a anunțat Xi Jinping

China se va concentra pe pregătirile pentru război pe măsură ce securitatea țării devine "tot mai instabilă și incertă", a declarat președintele Xi Jinping. Astfel, Beijingul va intensifica și întări exercițiile militare și pregătirile pentru război, a transmis liderul chinez, potrivit Daily Mail, care citează radiodifuzorul de stat CCTV. Avertismentul vine după ce Xi Jinping a cerut luna trecută o dezvoltare militară mai rapidă, "independență și forță" în tehnologie și apărarea intereselor Chinei în străinătate, crescând astfel probabilitatea unui nou conflict.

de Redactia Observator

la 08.11.2022, 21:17

Vezi și

Declarațiile lui Xi Jinping cresc temerile că Beijingul va ordona o invazie asupra Insulei Taiwan, pe care regimul comunist o revendică teritorial. China, a doua economie și putere militară a lumii, a avertizat în mai multe rânduri că va anexa Taiwanul cu forța, dacă altfel nu se

Luna trecută, Partidul Comunist din China a adăugat o frază fără ambiguitate la noua doctrină. Congresul a acceptat "să introducă în carta partidului declaraţii privind (...) opoziţia hotărâtă şi descurajarea separatiştilor care încearcă să obţină independenţa Taiwanului". Doctrina veche menţiona doar că partidul "va depune eforturi în mod continuu pentru întărirea unităţii întregului popor chinez, între care compatrioţii (...) din Taiwan", în cadrul eforturilor pentru a ajunge la "reunificarea patriei mamă".

China, dispusă să folosească forța militară pentru a anexa Taiwanul

Guvernul chinez și-a reafirmat cu regularitate intenţia de a reunifica Taiwanul cu restul ţării, precizând că privilegiază calea paşnică, dar fără a renunţa la forţă în caz că se va dovedi necesară.

Dacă China va ataca Taiwanul, conflictul va atrage aproape sigur și Statele Unite ale Americii, care furnizează țării arme defensive și este obligată legal să trateze amenințările la adresa insulei ca pe probleme de "grave îngrijorare", împreună cu aliații din tratat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » China se va concentra pe pregătirile pentru război, a anunțat Xi Jinping