Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video China testează un program de inteligenţă artificială. Cum arată softul cu ajutorul căruia pot fi citite gândurile

Vin vremuri grele pentru membri Partidului Comunist din China. Cercetătorii din această ţară au început deja să testeze pe ei un program de inteligenţă artificială, care aparent, le poate citi gândurile. 

de Redactia Observator

la 05.07.2022 , 10:16

43 de membri de partid au fost deja examinaţi, iar expresiile lor faciale şi undele cerebrale au fost monitorizate în timp ce aceştia citeau programul Partidului Comunist, dar şi realizările Guvernului. 

Cum funcţionează programul de inteligenţă artificială

Cu ajutorul softului, cercetătorii susţin că pot determina cât de receptivi şi educaţi în privinţa partidului sunt cei testaţi. 

Vezi și

Modul de funcționare al soft-ului a fost detaliat de cercetători într-un articol încărcat pe internet la începutul lunii. Însă acesta a fost şters la scurt timp după publicare, susțin jurnaliștii the Times.

Citirea undelor cerebrale nu este o noutate pentru China, însă – în 2018, o tehnologie asemănătoare a fost folosită pe mai mulți lucrători în fabrică, pentru a fi monitorizate stări cum ar fi depresia, anxietatea sau furia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » China testează un program de inteligenţă artificială. Cum arată softul cu ajutorul căruia pot fi citite gândurile