Antena Meniu Search
x

Video Cine e autorul atacului terorist din Paris. Bărbatul de 26 de ani, care a ucis un turist neamţ şi a rănit doi oameni, era în vizorul serviciilor secrete franceze

Atac terorist aseară, în centrul Parisului. Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulţi turişti, aproape de Turnul Eiffel. Un bărbat din Germania a fost omorât şi alte două persoane au fost rănite. Poliția l-a arestat rapid pe agresorul francez de origine iraniană. Bărbatul era cunoscut de serviciile secrete pentru opiniile sale extremiste, dar şi pentru problemele psihice.  

de Redactia Observator

la 03.12.2023, 20:31

Vezi și

Atacul terorist din Paris. Bărbatul care a murit era un turist german, născut în Filipine. Era cu soţia lui când agresorul s-a năpustit asupra lor. 

Bărbatul a ucis un turist german şi a rănit cu un ciocan alte două persoane

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin: Nu a atacat-o şi pe femeie, iar după intervenția unui taximetrist care se afla în trecere, a fugit de la locul faptei.

În timp ce era urmărit de poliție, individul a mai rănit cu un ciocan alte două persoane, una dintre ele de origine britanică. A fost pus la pământ după ce mai mulţi agenţi au tras în el cu pistolul cu electroşocuri.

Pe acelaşi subiect

Înainte de a fi arestat, bărbatul de 26 de ani, născut în Franţa, dar cu origini iraniene, a strigat "Allah Akbar" - "Dumnezeu este mare". Le-a spus polițiștilor că nu mai suportă să vadă cum numeroşi musulmani sunt uciși în conflictul din Gaza.

Era cunoscut de serviciile de informaţii franceze

Presa scrie că agresorul era cunoscut serviciilor de informaţii franceze pentru susţinerea grupărilor extremiste. El fusese deja condamnat la patru ani de închisoare în 2016, acuzat că pregătea un atac terorist în cartierul de afaceri La Défense. A fost eliberat în 2019 şi locuia cu părinţii.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin: Este supravegheat de Agenția noastră de Securitate pentru că este o persoană cu probleme psihice importante și se află, de fapt, sub tratament psihiatric. Franța este în alertă teroristă încă de la începutul conflictului din Gaza. În octombrie, un profesor a fost ucis și alte două persoane au fost grav rănite într-un atac cu cuțitul la o școală din nordul ţării.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Cine e autorul atacului terorist din Paris. Bărbatul de 26 de ani, care a ucis un turist neamţ şi a rănit doi oameni, era în vizorul serviciilor secrete franceze