Antena Meniu Search
x

Cine este atacatorul din Kazan, care a ucis cel puţin 9 persoane după un atac armat dintr-o şcoală: Sunt ca un Dumnezeu

Un adolescent a fost reţinut de forţele de securitate în oraşul Kazan din Rusia, după un atac sângeros la o şcoală locală, în urma căruia au rezultat cel puţin nouă morţi şi peste 12 răniţi, la doar o zi după o vacanţă naţională de zece zile.

de Monica Palade

la 11.05.2021, 16:19

Cine este atacatorul din Kazan, care a ucis cel puţin 9 persoane după un atac armat dintr-o şcoală: Sunt ca un Dumnezeu - social media

Presa locală l-a identificat pe suspect ca fiind Ilnaz Galyaviev, un tânăr de 19 ani şi fost elev la Școala nr. 175, unde a avut loc atacul de marți dimineață.

Ulterior, el a continuat să studieze la Universitatea de Management TISBI din apropiere, dar un purtător de cuvânt al colegiului a declarat pentru RBC din Moscova că a fost exmatriculat, după ce a rămas în urmă cu studiile sale.

Sursa a declarat reporterilor că Galyaviev „s-a arătat a fi un student liniștit și nu foarte dur în timpul studiilor sale. A fost întotdeauna îngrijit, calm și respectuos față de colegi și profesori”.

Aparent, adolescentul nu mai participase la cursuri în ianuarie și pierduse legătura cu tutorii săi. "Nu a apărut pentru a-și prezenta proiectul de experiență industrială sau pentru a susține trei examene de stat, în urma cărora a fost exmatriculat", a adăugat biroul de presă.

Pe acelaşi subiect

"Sunt ca un Dumnezeu"

Săptămâna trecută, se pare că Galyaviev a creat un canal pe serviciul Telegram, cu mesaje care pretind a fi de la „Dumnezeu”. Într-o serie de comentarii scrise joi, anunţa că „sunt ca un Dumnezeu”.

Pe cont, tânărul mai spune că populația lumii era de fapt „sclavii” săi și că ar trebui să se omoare reciproc înainte de a se sinucide în cele din urmă. El a adăugat că nu ar trebui să rămână creaturi vii în lume și că viața a fost o „greșeală a universului”.

Înainte de atacul armat, el ar fi scris că va ucide un număr mare de oameni înainte de a-și încheia propria viață. Într-o fotografie postată apare un bărbat asemănător cu cel reținut de polițiști în timp ce purta ceea ce pare a fi o vestă de luptă şi cu faţa acoperită, inscripționată cu cuvântul „Bog” sau „Dumnezeu” în rusă.

Martorii oculari au raportat că au auzit o explozie și focuri de armă provenind de la școală, pe măsură ce au apărut imagini cu elevi tratați pe teren sau urcându-se la ferestre pentru a scăpa de împuşcături.

Nu era religios

Site-ul de știri Baza îl citează pe tatăl lui Galyaviev spunând că fiul său „nu era religios și niciodată nu și-a exprimat sau arătat gânduri sau idei rele”.

Rustam Minnikhanov, președintele regiunii ruse majoritare musulmane din Tatarstan, unde se află Kazan, a declarat că Galyaviev era înregistrat ca proprietar de arme de foc.

Adresându-se jurnaliștilor, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele rus Vladimir Putin a dat ordin să înceapă o revizuire de urgență a legislației privind controlul armelor. "Faptul este că uneori tipurile de arme de calibru mic sunt înregistrate ca arme de vânătoare, care în unele țări sunt definite ca puști de asalt și așa mai departe", a spus el. „Și acest lucru va fi rezolvat urgent de Garda Rusă.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cine este atacatorul din Kazan, care a ucis cel puţin 9 persoane după un atac armat dintr-o şcoală: Sunt ca un Dumnezeu