Antena Meniu Search
x

Cine este britanicul aflat în vacanţă în Afganistan, în timp ce talibanii cucereau capitala. ”Multumesc armatei!”

Studentul britanic care se afla în vacanţă la Kabul în timp ce talibanii au preluat puterea în capitala Afganistanului a ajuns în siguranţă în Dubai, după ce a fost evacuat de armata britanică.

de Redactia Observator

la 18.08.2021, 12:14

Studentul a fost evacuat în siguranţă
Studentul a fost evacuat în siguranţă - Facebook Miles Routledge

Miles Routledge, în vârstă de 21 de ani, a făcut mai multe postări pe reţelele de socializare prin care îşi anunţă apropiaţii că este în siguranţă, după călătoria sa din Afganistan, unde a rămas captiv după venirea talibanilor la putere.

El a declarat pentru BBC că este epuizat, dar se simte uşurat pentru că a reuşit să scape teafăr. A ţinut, de asemenea, să mulţumească armatei britanice care a desfăşurat acţiuni pentru a sprijini evacuarea cetăţenilor britanici din Kabul.

Universitatea Loughborough, unde tânărul studiază a declarat că îi oferă tot sprijinul tânărului pentru ca acesta să se poată întoarce acasă în siguranţă. Miles Routledge a povestit pe reţelele de socializare că a ales Afganistanul ca destinaţie de vacanţă pentru că turismul era unul "întunecat". Marţi, el le-a transmis apropiaţilor că se află pe unul dintre locurile de pe lista pentru evacuarea din Kabul, iar câteva ore mai târziu a postat un videoclip cu el şi alţi zeci de britanici, aterizând în Dubai. "Sfârșitul fericit: avionul a aterizat în Dubai datorită oamenilor străluciți din armata britanică. Totul e în siguranță!" a spus el.

A plecat în vacanță la Kabul deși autoritățile lansaseră avertismente încă de acum câtva luni

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a declarat că este la curent cu cazul studentului şi că instituţia lucrează pentru a-i oferi sprijin. "Siguranța  este principala noastră prioritate, motiv pentru care am îndemnat cetățenii britanici să părăsească Afganistanul încă din 21 aprilie. La 6 august ne-am actualizat sfaturile pentru a-i îndemna pe cetăţeni să plece imediat și să ne informeze cu privire la planurile lor de plecare", a spus purtătorul de cuvânt.

Aventura studentului a atras critici în mediul online, după ce oamenii au pus la îndoială decizia tânărului de a merge în Afganistan, cu atât mai mult cu cât autorităţile au sfătuit locuitorii din Marea Britanie să nu călătorească pe teritoriul afgan decât dacă acest lucru este absolut esenţial. Un prieten al studentului a declarat pentru că nu a fost surprins de decizia sa de a călători acolo. „Dacă cineva pe care îl știam avea să meargă în Afganistan, el ar fi fost primul la care m-aş fi gândit”, a spus prietenul britanicului. Routledge a declarat pe rețelele de socializare că nu regretă decizia sa de a călători în Afganistan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cine este britanicul aflat în vacanţă în Afganistan, în timp ce talibanii cucereau capitala. ”Multumesc armatei!”