Antena Meniu Search
x

Cine este Oleksandr Sîrski, noul șef al armatei ucrainene. Este supranumit „Leopardul zăpezilor”

Oleksandr Sîrski este noul comandant al Forțelor Armate Ucrainene, după ce predecesorul său, Valeri Zalujnîi, a fost demis. Sîrski a condus din 2019 forțele terestre ucrainene din poziția de comandant.

de Redactia Observator

la 08.02.2024, 22:32

Cine este noul șef al armatei ucrainene, după demiterea lui Valeri Zalujnîi - Facebook

Oleksandr Sîrski, supranumit „Leopardul zăpezilor”, a fost în fruntea operațiunii de apărare a Kievului la începutul invaziei, dar și contraofensiva de la Harkov, prin care a fost eliberată o mare parte a teritoriului ocupat de invadatori în primele faze ale războiului.

Noul comandant al Forțelor Armate Ucrainene spune că țara sa va continua să se apere și că obiectivele acesteia rămân neschimbate. „Obiectivele Ucrainei rămân neschimbate”, afirmă noul șef al armatei, citat de BBC şi Mediafax.

Cine este noul șef al armatei ucrainene, după demiterea lui Valeri Zalujnîi

Oleksandr Syrskyi spune că Ucraina va continua să se apere, pentru a-și menține pozițiile, pentru a-și păstra teritoriul și pentru a „epuiza inamicul prin provocarea de pierderi maxime”.

Pe acelaşi subiect

„Facem acest lucru în fiecare zi”, a adaugat Sîrski.

Oleksandr Sîrski a fost numit comandant al forțelor armate ucrainene, a anunțat joi președintele Volodimir Zelenski. Acesta l-a înlocuit pe Valeri Zaluzhnyi din funcția de șef al armatei. Sîrski s-a născut în iulie 1965 în regiunea Vladimir din Rusia, care făcea pe atunci parte din Uniunea Sovietică. Locuiește în Ucraina din anii 1980. La fel ca mulți oameni de vârsta sa din forțele armate ale Ucrainei, a studiat la Moscova - la Școala Superioară de Comandă Militară, iar unii dintre colegii lui au devenit de atunci comandanți ruși, absolvind în 1986 și servind timp de cinci ani în Corpul de Artilerie Sovietică. Unii analiști militari cred că tactica lui pe câmpul de luptă reflectă pregătirea sa ierarhică sovietică.

Sîrski a devenit șeful forțelor terestre ale Ucrainei în 2019. El a comandat anterior trupele ucrainene care luptau împotriva trupelor pro-ruse în regiunile de est Donețk și Lugansk, care lupte care au început în 2014, iar generalul a primit indicativul „Leopardul zăpezilor”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Cine este Oleksandr Sîrski, noul șef al armatei ucrainene. Este supranumit „Leopardul zăpezilor”