Antena Meniu Search
x

Comisia Europeană a propus ridicarea restricțiilor de călătorie pentru turiștii străini vaccinați

Comisia Europeană a propus ridicarea restricțiilor de călătorie, afaceri sau turism, pentru cei care au fost inoculați împotriva Covid-19, susţinînd semnele unei reveniri treptate la normalitate pe măsură ce vaccinările se accentuează, relateayă Bloomberg.

de Redactia Observator

la 03.05.2021, 13:45

Comisia Europeană a propus ridicarea restricțiile de călătorie pentru turiștii străini vaccinați
Comisia Europeană a propus ridicarea restricțiile de călătorie pentru turiștii străini vaccinați - Profimedia
  • Comisia speră că statele UE vor adopta propunerea luna aceasta
  • Noul sistem ar înlocui interdicția generală pentru călătoriile neesențiale

Comisia Europeană a recomandat primirea turiștilor străini din țări cu rate de infecție relativ scăzute, precum și a celor care sunt complet vaccinați, potrivit unui comunicat făcut public luni. Propunerea necesită aprobarea statelor membre. Un oficial al Comisiei a spus că speră că vor fi adoptate până la sfârșitul acestei acestei luni. În prezent, de mai bine de un an este în vigoare o interdicție generală pentru călătoriile neesențiale, care vizează aproape toate țările, cu câteva excepții. 

Comisia Europeană lucrează la introducerea unui sistem de certificate verzi care va ușura călătoria pentru cei inoculați sau pentru cei care poat dovedi că s-au recuperat recent după boală și sunt astfel considerați imuni. Statele membre ar fi obligate să accepte dovezi de veccinare pentru toate serurile aprobate în UE - inclusiv cele produse de Pfizer, AstraZeneca și Moderna - inclusiv dovezi ale vaccinării din țări non-europene.

”E timpul să reînviem industria turistică și să relansăm prieteniile transfrontaliere - în siguranță. Propunem să primi din nou turiști vaccinați și din țările cu un o situație epidemiologică bună. Dar dacă apar variante, trebuie să acționăm rapid: propunem un mecanism de frânare de urgență al UE.” a scris pe Twitter Ursula von der Leyen.

„Comisia propune permiterea intrării în UE din motive neesențiale nu numai pentru toate persoanele care provin din țări cu o situație epidemiologică bună, ci și pentru toate persoanele care au primit ultima doză recomandată de vaccin autorizat de UE”,  spune Comisia într-un comunicat. „Acest lucru ar putea fi extins la vaccinurile care au finalizat procesul OMS pentru aprobare în regim de urgență. În plus, comisia propune ridicarea pragului legat de numărul de noi cazuri de Covid-19 utilizat pentru a stabili o listă a țărilor din care trebuie permise toate călătoriile.", se mai arată în comunicat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Comisia Europeană a propus ridicarea restricțiilor de călătorie pentru turiștii străini vaccinați