Antena Meniu Search
x

Comisia Europeană: Noua taxă digitală va fi aplicată câtorva sute de companii, majoritatea europene

O taxă digitală care urmează să fie propusă de Comisia Europeană în următoarele săptămâni pentru a finanţa redresarea în urma pandemiei de Covid-19, va fi aplicată câtorva sute de companii, majoritatea europene, a anunțat Margrethe Vestager, vicepreședintele Comisiei.

De Ana Maria Ghiarasim la 02.07.2021, 17:43
Noua taxă digitală a UE va fi aplicată câtorva sute de companii, majoritatea europene
Noua taxă digitală a UE va fi aplicată câtorva sute de companii, majoritatea europene - Abaca Press / AA/ABACA via Hepta

Într-o încercare de a sprijini creşterea şi de a trece la o economie mai digitală şi mai verde, cele 27 de state membre UE au fost de acord să se împrumute în comun cu 750 miliarde de euro pentru un fond de redresare post-pandemie.

Împrumutul, acordat de Comisia Europeană în numele țărilor UE, urmează să fie rambursat pe o perioadă de 30 de ani din impozite noi, inclusiv pe economia digitală și emisiile de CO2, scrie Reuters.

Un număr de 130 de state au ajuns la un acord asupra unei reforme a impozitării companiilor multinaţionale, ce prevede în special instituirea unui impozit minim pe profit, ''de cel puţin 15%'', a anunţat Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD). Margrethe Vestager a salutat acordul, dar a precizat că UE va iniţia taxa sa digitală, deşi nu a precizat la ce nivel va fi.

Oficialul a explicat că taxa digitală a UE are obiective diferite faţă de ce s-a stabilit la reuniunea OECD, iar domeniul de aplicare "este mai extins".

"În timp ce impozitul stabilit de OECD este pentru cele mai mari 100 de companii, aceasta vizează mult mai multe companii. Taxa digitală va afecta în principal firmele europene, dar şi pe altele", a declarat Vestager. 

Ea a refuzat să ofere detalii cu privire la companiile care vor fi afectate sau la mărimea taxei. Comisia a stabilit provizoriu 14 iulie pentru anunț.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Comisia Europeană: Noua taxă digitală va fi aplicată câtorva sute de companii, majoritatea europene

Breaking News

Antony Blinken a ajuns în Bucureşti. Secretarul de stat american se va întâlni cu președintele Klaus...

Antony Blinken a ajuns în Bucureşti. Secretarul de stat american se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu şi Jens Stoltenberg