Antena Meniu Search
x

Prăbușire Airbus A320: Elicoptere de salvare au localizat mai multe cadavre

Fabricantul aeronautic Airbus, constructorul avionului de tip A320 al companiei Germanwings care s-a prăbușit marți în Franța, cu 150 de persoane la bord, a anunțat că 'evaluează situația'

Fabricantul aeronautic Airbus, constructorul avionului de tip A320 al companiei Germanwings care s-a prăbușit marți în Franța, cu 150 de persoane la bord, a anunțat că 'evaluează situația'

UPDATE 15:00 Secretarul de stat pentru transporturi din Franța, Alain Vidalies, a informat marți că elicoptere de salvare au localizat resturi ale fuselajului și câteva cadavre în zona în care s-a prăbușit avionul companiei Germanwings, în departamentul Alpes de Haute Provence din Franța, informează EFE. Echipele de salvare au fost deja puse în alertă pentru a se deplasa la locul prăbușirii, 'inaccesibil pe șosea'.

'Suntem atenți și evaluăm situația', a declarat pentru EFE un purtător de cuvânt al companiei Airbus, care a adăugat că grupul speră să dispună de mai multe informații în cursul zilei.

Totodată, operatorul de aeroporturi din Spania, AENA, a anunțat că avionul companiei Germanwings a decolat de pe aeroportul din Barcelona la orele 08:55 GMT.

Potrivit EFE, avionul a dispărut de pe radare la 09:47 GMT și s-a prăbușit între orașul Digne și localitatea Barcelonette, în Alpii francezi.

Reuters informează că avionul implicat în accident era în exploatare de 24 de ani și făcea parte din flota Lutfhansa din 1991, potrivit bazei de date online airfleets.net.

Fragmente ale aparatului de zbor au fost găsite nu departe de Barcelonnette (sud-est), a anunțat Ministerul francez de Interne.

"Am cerut activarea unei celule interministeriale de criză", a afirmat premierul francez Manuel Valls, confirmând accidentul. Ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve s-a deplasat de urgență la locul accidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Prăbușire Airbus A320: Elicoptere de salvare au localizat mai multe cadavre