Antena Meniu Search
x

Conflict sângeros la graniţa dintre Turcia şi Siria. ONU se întruneşte de urgenţă după zeci de victime civile

Armata turcă a lansat o operaţiune militară împotriva miliţiilor kurde - forţă sprijinită de Statele Unite pentru a lupta împotriva Statului Islamic.

Vezi și

Armata turcă a lansat o operaţiune militară împotriva miliţiilor kurde - forţă sprijinită de Statele Unite pentru a lupta împotriva Statului Islamic. Ofensiva este privită cu îngrijorare de Consiliul de Securitate ONU care se reuneşte astăzi de urgenţă.

Bombardamentele turcilor în regiunea Afrin au început încă de sâmbătă. Atunci, sute de soldaţi înarmaţi au trecut graniţa, în nordul Siriei, cu zeci de vehicule blindate. Ofensiva a fost lansată la ordinul autorităţilor de la Ankara, care îi cataloghează pe kurzii din Afrin drept terorişti. Zece persoane, majoritatea civili, şi-au pierdut viaţa. 

Militanţii kurzi au ripostat şi au atacat localităţile din sudul Turciei şi au rănit 46 de civili. Oamenii care locuiesc la graniţa dintre cele două state se tem pentru vieţile lor.

La Ankara şi Istanbul au avut loc manifestaţii pro-kurde, care au generat violenţe. 

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a promis să încheie ''în foarte scurt timp'' ofensiva din Afrin, însă a afirmat că orice forţă care se împotriveşte Turciei va fi nimicită. 

RECEP TAYYIP ERDOGAN, preşedintele Turciei:

Este un efort naţional, iar în această luptă naţională vom distruge pe oricine ni se împotriveşte. Vreau să se ştie asta!

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte, astăzi, de urgenţă  pentru a pune în discuţie degradarea situaţiei din Siria după lansarea ofensivei turce împotriva militanţilor kurzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Conflict sângeros la graniţa dintre Turcia şi Siria. ONU se întruneşte de urgenţă după zeci de victime civile