Antena Meniu Search
x

Video Consilierii lui Putin s-au "luptat" din greu cu somnul în timpul discursului. Preşedintele rus a acuzat NATO că vrea acces la armele nucleare ale Kremlinului

Vladimir Putin a ieşit marţi public, la aproape un an de război să anunţe că lumea în care trăim va deveni şi mai periculoasă decât până acum. Liderul de la Kremlin a suspendat singurul tratat nuclear pe care îl mai avea cu Statele Unite şi ameninţă NATO că va răspunde dur dacă statele alianţei trimit sisteme de rachetă cu rază lungă de acţiune în Ucraina.

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 20:58

Vezi și

Vladimir Putin şi-a făcut apariţia pe scenă cu zâmbetul pe buze. În public, 1.000 dintre cei mai credincioşi colaboratori. "Acum un an, cu scopul de ne proteja cetăţenii, teritoriul istoric, de a asigura securitate şi de a lichida ameninţarea care a apărut de la regimul de la Kiev, după lovitura de stat din 2014, am decis să lansăm o operaţiune militară", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Discursul lui Vladimir Putin, la un an de război în Ucraina

Timp de două ore, Vladimir Putin a acuzat Statele Unite şi NATO că se fac vinovate de ceea ce se întâmplă acum în Ucraina, iar Rusia nu face decât să se apere. "Încearcă să lupte cu noi, încearcă să lupte cu Rusia. Aşa că vor încerca să se folosească de oricine, terorişti, nazişti, chiar Diavolul însuşi, ca arme împotriva Rusiei", spune Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. 

"Ei au început războiul și noi am folosit şi folosim forța pentru a-l opri", a adăugat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Pe acelaşi subiect

NATO, replică dură după anunţul Rusiei

Vladimir Putin a primit replica imediat de la secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. "Faptele sunt clare pentru toți să le vadă. Nimeni nu atacă Rusia. Rusia este agresorul. Ucraina este victima agresiunii. Președintele Putin este cel care a început acest război imperial de cucerire. Putin este cel care continuă să escaladeze războiul", susţine Jens Stoltenberg, secretar general NATO.

Vladimir Putin a aruncat în aer tratatul "New START", care limita arsenalele nucleare ale Rusiei şi Statelor Unite. "Ei vor să ne provoace o înfrângere strategică și să încerce să ajungă la instalațiile noastre nucleare. În acest sens, sunt nevoit să anunț astăzi că Rusia își suspendă participarea la Tratatul privind Armele Ofensive Strategice", a precizat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Ziua discursului nu a fost aleasă întâmplător

Ziua discursului nu a fost aleasă la întâmplare. Fix în urmă cu un an, Vladimir Putin ieşea în faţa lumii pentru a ameninţa Ucraina. Acum, ameninţă că se poate îndrepta spre noi teritorii. "Un lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea. Cu cât sistemele occidentale cu rază lungă de acțiune vor ajunge în Ucraina, cu atât vom fi forțați să îndepărtăm amenințarea de la granițele noastre. Este firesc", a mai spus Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Joe Biden, discurs istoric la Varşovia

Din Varşovia, Joe Biden i-a transmis lui Putin să aibă grijă ce-şi doreşte. "I-am transmis și părții ruse acum o perioadă de timp... I-am zis că dacă va căuta sfârșitul NATO, va ajunge să-l vadă la frontiera cu Finlanda. După cum s-a dovedit. Nu știam că Suedia ni se va alătura și ea. Și aș putea spune că NATO este mai puternică decât a fost vreodată", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA.

După discurusul lui Putin, ambasadoarea Statelor Unite la Moscova a fost convocată la Ministerul rus de Externe pentru a i se comunica şi în scris nemulţumirile regimului de la Kremlin. Rusia cere imperativ ca NATO să-şi retragă sprijinul militar din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Consilierii lui Putin s-au "luptat" din greu cu somnul în timpul discursului. Preşedintele rus a acuzat NATO că vrea acces la armele nucleare ale Kremlinului