Antena Meniu Search
x

Video Controversă în Polonia, după ce liderul partidului de guvernământ a "găsit" motivul pentru care a scăzut natalitatea în ţară. Feministele s-au revoltat

Scandal uriaş în Polonia, într-o problemă gravă, pe care o are şi România - scăderea natalităţii. Iaroslav Kacinski, liderul partidului de la putere, care nu a fost niciodată căsătorit, crede că de vină sunt tinerele, care nu rămân însărcinate pentru că beau prea mult. Venite de la un burlac de 73 de ani, lecţiile despre natalitate sunt o glumă, i-au răspuns şefele organizaţiilor feministe. 

de Redactia Observator

la 07.11.2022, 20:57

Vezi și

Jaroslaw Kaczynski spune că un prieten de-al lui, care este medic, a făcut un studiu din care rezultă că două din 10 femei care beau renunţă să mai devină mame. 

Controversă pe tema natalităţii

Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului Lege şi Dreptate: Până la 25 de ani, o femeie bea la fel de mult ca un bărbat, iar dacă un bărbat are nevoie de 20 de ani să devină alcoolic, o femeie are nevoie de doar doi ani. 

Mulţi polonezi au luat foc când au auzit explicaţia politicianului. Sunt de acord că tinerii au început să iubească prea mult paharul, dar nu acesta este motivul pentru care nu îşi mai doresc copii. Inflaţia care a ajuns la 19% sau nesiguranţa locului de muncă, sunt adevăratele motive, spun ei. În plus, psihiatrul Gabriel Cicu îl contrazice pe politicianul din Polonia. O femeie dependentă de alcool nu înseamnă automat o mamă pierdută. 

Gabriel Cicu - medic psihiatru: Femeile ajung mai greu la tratament datorită stigmei dar odată ce au ajuns cred că este un pic mai uşor decât la bărbaţi.

Polonia, a cărei natalitate a scăzut la jumătate faţă de anii 60, a încercat să rezolve problema prin interzicerea avorturilor. Numărul de copii nu a crescut, însă. Acum încearcă să stimuleze şi financiar familiile. Guvernul dă 200 de euro pe lună alocaţie, de la al doilea copil în sus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Controversă în Polonia, după ce liderul partidului de guvernământ a "găsit" motivul pentru care a scăzut natalitatea în ţară. Feministele s-au revoltat