Antena Meniu Search
x

Video Controverse în UK: Pisica, țopăitul și ghimbirul, sugestiile neinspirate de economisire ale unui furnizor de energie

Să faci haz de necaz nu este, întotdeauna, o idee bună. Mai ales dacă eşti o companie uriaşă cu peste cinci milioane de consumatori, îngrijoraţi de facturile tot mai mari. Unul dintre cei mai mari furnizori de energie din Marea Britanie şi-a revoltat clienţii cu o listă de sugestii pentru a face economie: să se încălzească de la soare sau să îşi îmbrăţişeze animalul de companie. 

de Ioana Matei

la 11.01.2022, 21:30

Vezi și

Umorul englezesc este sec. Însă, atunci când nici măcar britanicii nu mai gustă poanta, e semn că ai întrecut măsura. Unul dintre cei mai mari furnizori de energie din Regatul Unit le-a trimis clienţilor o serie de recomandări... călduroase. 

Ioana Matei, reporter Observator: Nu ştim dacă ne încălzeşte cu adevărat, dar britanicii spun că dacă am sta cu animalul de companie în braţe şi l-am alinta, am putea să avem o reducere a costurilor la energie. În acelaşi timp, dacă dăm la o parte perdeaua, în zilele cu soare, am putea aduce mai multă căldură în casă. Şi există şi o variantă în bucătărie. 

Ce li se propune, de fapt, clienților din Marea Britanie

Furnizorul de energie britanic le recomandă clienţilor săi să dea drumul la uşa de la cuptor, imediat după ce l-au folosit, ca să mai obţină puţină căldură. În acelaşi timp, printre recomandări se mai numără şi ţopăitul prin casă, curăţenie, dar şi băuturile pe bază de... ghimbir. Lista continuă cu folosirea puloverelor şi şosetelor de lână, dar şi consumul preparatelor fierbinţi. Sugestiile britanicilor le amintesc românilor de traiul pe vremea comunismului. 

Pe acelaşi subiect

Cele 10 idei de încălzire alternativă pe timpul iernii s-au transformat în milioane de clienţi nemulţumiţi. Ulterior, conducerea companiei şi-a cerut scuze.

Arnold Vieriu, consultant social media: Dacă am fi vorbit despre orice brand care nu are nicio treabă cu energia, poate că toată lumea ar fi reacţionat altfel. Şi, uite, câteodată mai deraiezi, aşa, şi eşti taxat. 

Sugestiile de economisire, considerate jignitoare

Au fost reacţii chiar şi în Parlamentul Britanic. Unul dintre membrii partidului laburist a catalogat recomandările drept jignitoare, mai ales într-o perioadă atât de dificilă pentru multe familii. Marea Britanie este una dintre ţările care se confruntă cu cele mai grave efecte ale crizei energetice. Preţurile au crescut cu peste 150%, în ultimul an.

Darren Jones, membru al Parlamentului Regatului Unit: "Este cu adevărat jignitor să sugerezi oamenilor să pună un pulover în plus în loc să dea drumul la căldură, dacă nu îşi permit, mai ales într-o perioadă atât de dificilă pentru multe familii"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Controverse în UK: Pisica, țopăitul și ghimbirul, sugestiile neinspirate de economisire ale unui furnizor de energie