Antena Meniu Search
x

VIDEO. Un submarin rusesc, impact cu o navă de război britanică: "Ce dumnezeului am lovit?"

Marea Britanie a confirmat că una dintre navele sale de război a intrat în coliziune cu un submarin rusesc, în nordul Atlanticului, scrie Daily Mail. Incidentul s-a petrecut în a doua parte a anului trecut, într-o perioadă de tensiune între echipajele ruse și britanice. 

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 10:48

VIDEO. Un submarin rusesc, impact cu o navă de război britanică: "Ce dumnezeului am lovit?"
VIDEO. Un submarin rusesc, impact cu o navă de război britanică: "Ce dumnezeului am lovit?" - Captură video / Channel 5

Fregata de tip 23 a Marinei Regale a navigat în regiunea în care se credea că se ascunde submarinul rusesc. Dar, în ceea ce o sursă a descris drept un „incident de un milion la unu”, submarinul a trecut chiar în spatele navei britanice și s-a izbit de cablul sonarului care era remorcat în spatele fregatei.

Coliziunea, care a fost surprinsă pe camere, de o echipă a televiziunii Channel 5, a provocat daune considerabile dispozitivului sonar al HMS Northumberland, forțând echipajul britanic să-și abandoneze misiunea și să se întoarcă la bază pentru reparații”, scrie Daily Mail.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

În momentul împactului, unul dintre membrii echipei de filmare a fost auzit exclamând: „Ce dumnezeului am lovit?”. Oficialii britanici susțin că, la acel moment, echipajul de pe submarin știa clar care este poziția fregatei, dar surse din cadrul Marinei Regale susțin că a fost vorba de un accident. 

Coliziunea, surprinsă în timpul filmărilor unui documentar

Incidentul, care a avut loc în a doua parte a anului trecut, a fost surprins de o echipă din partea televiziunii Channel 5, care filma un documentar numit: „Nave de război: Viața pe mare”. În timpul filmărilor, comandantul fregatei este auzit spunând „Suntem foarte aproape de submarin, probabil avem poziții paralele. Dacă ar fi fost la suprafață, cu siguranță am fi putut observa chipurile membrilor echipajului”.

Marina britanică estimează că a observat nouă submarine rusești pândind în jurul coastelor Regatului Unit, în ultimele săptămâni din noiembrie 2021. Marina Regală are ca misiune ținerea sub observație a tuturor navelor de război străine pentru a asigura protecția Marii Britanii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » VIDEO. Un submarin rusesc, impact cu o navă de război britanică: "Ce dumnezeului am lovit?"