Antena Meniu Search
x

Copiii nu mai au voie pe tiktok-ul chinez decât 40 de minute pe zi. Pentru a-şi face cont, minorii au nevoie de acordul părinţilor

Douyin, versiunea chineză a TikTok, va limita utilizarea platformei pentru copii la 40 de minute pe zi. De asemenea, pentru a-şi face conturi pe aplicaţie, copiii vor avea nevoie de acordul părinţilor.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 21.09.2021, 15:30

Tiktok Douyin
Copiii nu mai au voie pe tiktok-ul chinez decât 40 de minute pe zi - Shutterstock

Regulile se vor aplica utilizatorilor sub 14 ani, care s-au autentificat folosind numele lor reale și care vor putea să acceseze aplicaţia între orele 06:00 și 22:00. Compania-mamă, Bytedance, a anunțat lansarea Modului Tineret al aplicației într-o postare pe blog, spunând că este prima companie bazată pe publicarea şi vizualizarea de videouri de scurtă durată din industrie care are aceste limite.

Decizia vine odată cu încercarea Chinei de a combate utilizarea fără măsură a tehnologiei de către adolescenţi. Conform acordului de utilizare al aplicaţiei de tiktok chinezesc, Douyin, nu există o vârstă minimă pe platformă, dar minorii vor fi nevoiţi să obţină consimţământul unui tutore legal pentru a se putea conecta. La polul opus, în aplicaţia sursă – TikTok, vârsta minimă pentru crearea unui cont este de 13 ani.

Restricţii impuse minorilor din China privind utilizarea tehnologiei

Ca parte a Modului Tineret, aplicaţia va furniza şi un nou conţinut educaţional, între care videoclipuri cu experimente ştiinţifice, expoziţii de muzeu şi lecţii istorice.

Pe acelaşi subiect

„Da, suntem mai stricți cu adolescenții. Vom munci mai mult pentru a oferi conținut de calitate, astfel încât tinerii să poată învăța și să vadă întreaga lume de la distanţă”, a transmis un purtător de cuvânt.

Luna trecută, copiilor cu vârsta sub 18 ani din China li s-a interzis să joace jocuri video în timpul săptămânii, iar activitatea a fost limitată la doar o oră în zhilele de vineri, weekend şi sărbători. De asemenea, în februarie, minorilor li s-a interzis să vină la şcoală cu telefonul mobil.

În ultimii trei ani, posturile de televiziune naţională au avertizat că timpul pe care tinerii chinezi îl petrec pe internet are un impact asupra sănătății lor fizice și mentale. Datele de la agenția de socializare We Are Social sugerează că aceştia petrec frecvent mai mult de cinci ore pe zi online, dintre care două ore sunt pe social media. Totuşi, cursurile şcolare online au fost cele care i-au ţinut pe aceştia în faţa calculatoarelor sau tabletelor în ultimul an din cauza pandemiei Covid-19. În plus, radiodifuzorul oficial CGTN spune că 95% din populația tinerilor din China are un cont pe un site de socializare, între care 183 milioane de minori, relatează BBC.

În 2018, autoritățile de reglementare din China au spus că încearcă să limiteze timpul pe care minorii îl petrec online, din cauza nivelurilor crescute de miopie în rândul copiilor.

Douyin, la fel ca TikTok, este deosebit de popular în rândul publicului tânăr și, prin urmare, autoritatea de reglementare de top din China, Administrația Cibernetică din China, a cerut ca aplicaţia să „creeze un mediu cibernetic bun pentru dezvoltarea sănătoasă a tinerilor”. În 2019, Douyin și serviciul rival Kuaishou au început să testeze „măsuri anti-dependență”. Au introdus opţiune de blocare a accesului pentru minori sau limitarea timpului petrecut de copii pe aceste platforme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Copiii nu mai au voie pe tiktok-ul chinez decât 40 de minute pe zi. Pentru a-şi face cont, minorii au nevoie de acordul părinţilor