Antena Meniu Search
x

Video Copil de 5 ani, mort în explozia de la benzinăria din Irlanda care a ucis 10 oameni. Mergea să-i cumpere mamei un cadou

10 oameni au murit şi peste 20 au fost răniţi în Irlanda în explozia unei benzinării. Printre victime este şi un copil de cinci ani, care mersese cu tatăl să cumpere un cadou de ziua mamei lui. Suflul exloziei a fost atât de puternic încât a năruit mai multe clădiri din apropiere. Primele indicii par să arate că tragedia a fost provocată de o scurgere de gaze.

de Redactia Observator

la 08.10.2022, 21:58

Vezi și

Zece persoane au fost ucise în urma unei explozii produse la o benzinărie în nord-vestul Irlandei, a anunţat sâmbătă poliţia locală, citată de AFP. De asemenea, poliţia a mai indicat că zeci de persoane au fost spitalizate.

O benzinărie a explodat, în Irlanda

Explozia a survenit vineri după-amiază în localitatea Creeslough. Imagini arată pagube provocate de deflagraţie în benzinărie, dar şi la faţadele clădirilor vecine, relatează Agerpres. Poliţia, pompierii, serviciile de ambulanţă şi gărzile de coastă irlandeze, serviciul de ambulanţă aeriană din Irlanda de Nord, precum şi o echipă de specialişti ai provinciei britanice s-au deplasat la faţa locului sâmbătă.

Spitalul universitar din Letterkenny, situat la 24 km de benzinărie, a fost plasat în stare de urgenţă şi a indicat într-un comunicat că se ocupă de "rănile multiple" ale victimelor.

Într-un comunicat, premierul irlandez Micheal Martin, a declarat că "gândurile şi rugăciunile sale se îndreaptă astăzi spre cei care şi-au pierdut viaţa şi cei care au fost răniţi în această explozie devastatoare". "Locuitorii insulei vor fi loviţi de acelaşi sentiment de şoc şi de devastare totală, ca şi locuitorii din Creeslough faţă de această pierdere tragică de vieţi omeneşti", a declarat el, mulţumind membrilor serviciilor de urgenţă care au lucrat "toată noaptea în circumstanţe extrem de traumatizante". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Copil de 5 ani, mort în explozia de la benzinăria din Irlanda care a ucis 10 oameni. Mergea să-i cumpere mamei un cadou