Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în Marea Japoniei. Prima rachetă a parcurs o distanţă de 550 de kilometri, iar a doua 600 de kilometri.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 08:09

Vezi și

Japonia a transmis însă o notă de protest Coreei de Nord în legătură cu testele balistice. Evenimentul, care a avut loc în timpul nopţii, vine la scurt timp după ce un submarin american dotat cu rachete balistice nucleare a ajuns într-un port din Coreea de Sud pentru prima dată în patru decenii.

Această lansare - care are loc în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite şi-au consolidat cooperarea în domeniul apărării împotriva unei creşteri a tensiunilor între cele două Corei - a fost semnalată şi de către Paza de Coastă japoneză, potrivit agenţiei de presă Kyodo.

Acest tir este ultimul dintr-o lungă serie de teste de rachete a Phenianului şi intervine la o săptămână după ce dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat personal tirul unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) de tip Hwasong-18, cu combustibil solid.

Relaţiile Phenianului cu Seulul se află într-un punct mort după ce Kim Jong-un a îndemnat la o accelerare a dezvoltării armamentului nuclear, mai ales a armamentului nuclear tactic. Coreea de Sud şi Statele Unite şi-au consolidat, în reacţie, cooperarea în domeniul apărării, prin organizarea unor exerciţii militare comune importante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în Marea Japoniei